Європейська зустріч спільноти Тезе відбудеться у Франції
  • Втр, 03/09/2013 - 11:54

У Страсбурзі відбудеться 36-а Європейська зустріч спільноти Тезе, на яку запрошено молодь з усього світу. Захід пройде з 28 грудня 2013 року по 1 січня 2014, його організатори передбачають участь десятків тисяч молодих людей у ​​віці від 17 до 35 років.

Це буде новим кроком у традиційному «Паломництві довіри по землі», розпочатому засновником спільноти Тезе братом Роже в кінці 70 - х років. У дусі екуменічної єдності у зустрічі візьме участь католицька і протестантська молодь, яку за традицією, прийматимуть на нічліг місцеві громади.

Місто Страсбург, йдеться на офіційному веб - сайті Тезе, обраний для цієї зустрічі завдяки своєму вдалому географічному положенню: «Земля діалогу, - де люди належать до безлічі реалій, - Ельзас і Баден, в серці Європи стали знаками примирення, і місто Страсбург, збагачене перехрестям культур, стало важливим символом надії, необхідної для творення Європи в дусі солідарності».

Взяти участь в зустрічі, за словами організаторів, - означає «молитися в місті - символі примирення, прийти до витоків віри» , означає «нести іншим свідоцтво Євангелія, намагаючись протистояти викликам сучасності», а сама зустріч покликана допомогти Європі повернути своє справжнє обличчя, розкриваючи її цінності».

Програма 36-ї Європейської зустрічі спільноти Тезе, яка все ще розробляється, передбачає : у суботу, 28 грудня, прибуття учасників, розселення в сім'ях і ввечері - загальна молитовна зустріч. Наступний день розпочнеться зі Святої Меси в різних парафіях Страсбурга, а в другій половині дня в різних куточках міста пройдуть зустрічі на теми духовності, соціальних питань, історії та європейського мистецтва. Увечері молодь збереться на спільну молитву у Виставковому парку Вакен . У понеділок і вівторок, 30- 31 грудня, відбудеться молитовна зустріч всіх учасників про мир на землі, а також «Парад народів», який відбудеться в різних міських парафіях. 1 січня, після прощального обіду в сім'ях, молоді учасники повернуться у свої країни.

Нагадаємо, що торішня міжнародна зустріч спільноти Тезе відбулася на ватиканській площі Святого Петра, в присутності Папи Бенедикта XVI. Звертаючись до більше, ніж 40 тисяч молодих паломників, Святіший Отець тоді сказав: «У той час, коли ви повертаєтеся додому, у ваші країни, я запрошую вас відкрити для себе, що Бог наділяє вас відповідальністю за свою Церкву у всьому різноманітті покликань».

Джерело: Католицький медіа-центр / katolik.ru

 

"Католицький Оглядач" спільно з митрополичим паломницько-реколекційним центром "Рафаїл" запрошує прийняти участь у зустрічі ТЕЗЕ