Новий американський діалог для зупинки переслідування християн на Близькому Сході
  • Чтв, 14/08/2014 - 13:15

«Мир, любов і співіснування» - під такою назвою 1 серпня в Денвері американського штату Колорадо стартував новий плацдарм міжрелігійного діалогу, участь в якому братимуть християни, мусульмани та визнавці юдаїзму. Однією з цілей такого товариства є створення тиску на президента Обаму, щоб він стримував вбивства  і переслідування християн на Близькому Сході. Ініціаторами такої міжрелігійної ініціативи є Архиєпископ Семюел Аквіла з Денвера та о.Андре Маханна, директор бюро в справах екуменізму маронітської єпархії у США.

«Переслідування у ХХІ столітті є скандалом нашої цивілізації. Вони протистоять всім віруючим у Бога, культурі, цивілізації і спільному добру… Ми є свідками ненависті» - сказав отець Маханна під час прес-конференції, у якій взяли участь глави трьох локальних релігійних груп: християн, мусульман і юдеїв. Архиєпископ Аквіла закликав всіх до молитви за тих, кого переслідують, бо ситуація є надзвичайно трагічною.

«Злочини, які робляться на Близькому Сході, показують, що радикальна версія ісламу, яка атакує брутальними силами і використовує насильство, не є справжньою релігією» - зазначив Митрополит Денвера. Єрарх закликав вірних телефонувати до своїх представників у Конгресі та до сенаторів з вимогою здійснити неперервну інтервенцію з ціллю охорони переслідуваних, а також заохотив публічно боронити релігійну свободу словами і ділами. Митрополит запропонував скласти також донації на допомогу регіонам, які охоплені терпіннями.

Додатковим завданням групи є поєднання ісламських імамів, шейхів і духовенства усіх американських мечетей та мусульманських осередків в Америці до спільної діяльності, щоб зупинити вбивства невинних людей.