Новий прем’єр КанадиТрюдо: для мене гомо-"шлюб" і аборти є основними принципами
  • Срд, 21/10/2015 - 23:59

У нещодавно випущених мемуарах, де проглядається наполеглива спроба дістати громадську підтримку за рік перед канадськими федеральними виборами, лідер лібералів Джастін Трюдо написав, що гомо-"шлюб" і аборти є серед його "основних принципів".

Трюдо, який номінально є католиком, каже, що, розмовляючи з тими, хто був "проти одностатевих шлюбів, абортів і правової реформи стосовно марихуани", він не може "просто потурати їх позиції", але повинен "дотримуватися своїх власних поглядів".

"Моєю відповіддю було б сказати: "Ми не погоджуємось щодо цього, і оскільки ми обоє сперечаємось щодо того, що вважаємо своїми основними принципами, то, ймовірно, місця для компромісу є мало. Я сподіваюся, що є достатньо точок дотику з інших питань, однак вам роздумувати над тим, чи голосувати за мене".

Його книга під назвою "Common Ground" з’явилась у  книжкових магазинах 20 жовтня.

Від моменту, коли він минулого року очолив Ліберальну партію, Трюдо розпалює суперечки, відкрито заявляючи про своє "захоплення" китайською "базовою диктатурою", заборонив pro-life кандидатам балотуватися у «відкритих» номінаціях партії, і брав участь в різних гомосексуальних парадах.

Відданість Трюдо абортам «на вимогу» є настільки повною, що він присягнув, що Ліберальна партія б навіть не  розглядала заборону на статево-селективні аборти, а в минулому він сказав, що підтримав би  суверенітет Квебеку, якщо федеральний уряд коли-небудь спробує обмежити аборти.

У мемуарах Трюдо пише, що підтримка абортів є тим, що робить Ліберальну партію "ліберальною".

"Ми зробили Ліберальну партію дійсно ліберальною партією, коли делегати рішуче підтримали клопотання, що захищає право жінки вибирати, чи робити аборт",– писав він.

Що стосується релігії і католицтва, то Трюдо пише, що в той час як він вірить в «існування Бога і в цінності та принципи, загальні для всіх основних релігій", то "догми католицизму завдавали йому труднощів, зокрема ідея, що  той, хто не є справді практикуючим католиком, не здобуде небес".

"Це здавалося дивним і неприйнятним для мене",– пише він.

Трюдо пише, що для нього віра в Бога і громадський обов'язок не мають нічого спільного.

"Як той, хто був вихований як римо-католик  і відвідував єзуїтську школу, я розумію, що для людей глибокої віри важко відкласти на бік свої переконання для служіння канадцям, які можуть не поділяти ці переконання. Але для мене це те, чим є лібералізм.. Це ідея, що приватна віра, яку належить цінувати  і поважати, фундаментально відрізняється від громадського обов'язку".

Завершуючи свою книгу виступом  в Торонто у 2012 році на ісламській конвенції, Трюдо пише: "Зобов’яжімо себе будувати країну, що об'єднує людей; що знаходить найвищу якість у компромісі, поміркованості і спільному ґрунті".