Обама відмовляється розслідувати «Planned Parenthood»
  • Срд, 30/12/2015 - 19:22

Адміністрація Обами відмовляється розслідувати питання «Planned Parenthood», незважаючи на те, що найбільший в країні абортивний  бізнес виявився провідним незаконним торговцем частин людських немовлят для отримання прибутку.

Генеральний інспектор Даніель Р. Левінсон з департаменту охорони здоров'я та соціальних служб Обами написав у листі до зацікавлених законодавців, що він не буде розслідувати справу про аборти, але подивиться ширше на закони, що стосуються дослідження тканин плоду.

Зокрема, служба Генерального інспектора сказала, що розгляне грант національного інституту охорони здоров'я про дослідження тканин плоду, щоб переконатися, що вони відповідають вимогам чинного законодавства.

На початку цього літа  Центр медичного прогресу випустив серію прихованих відео, що викривають практику працівників «Planned Parenthood» продажу органів абортованих немовлят для отримання прибутку.

Республіканці і про-лайф групи закликали конгрес припинити фінансування «Planned Parenthood». Сенатор і кандидат у президенти Ренд Пол, однак лише попросив Левінсона передивитись закони, що регулюють дослідження тканин плоду.

Насправді замість розслідування «Planned Parenthood», Міністерство юстиції Обами у липні оголосило, що дослідить групу тих, чиї відео виявляють продаж частин абортованих немовлят.