Папа до українських військових: Щоб Господь дарував Свій мир країні
  • Срд, 22/05/2019 - 11:40

В загальній аудієнції взяла участь делегація українських військовослужбовців, до яких Святіший Отець звернувся з окремим привітанням.

«Сердечно вітаю українських паломників, а особливо групу військових, які брали участь у щорічному Національному Військовому Паломництві до Люрду. Постійно молю Воскреслого Господа, щоб наповнив серця українців любов'ю та спокоєм і дарував свій мир усій країнi. Нехай Господь Бог Благословить усіх Вас!» – сказав Папа Франциск, вітаючи наприкінці загальної аудієнції в середу, 22 травня 2019 р., делегацію українських військовиків.

Починаючи від 1996 року, українська делегація бере участь у Міжнародних паломництвах військових до Марійського санкруарію в Люрді у Франції. Вже стало добрим звичаєм, що по його завершення українські військові паломники прибувають до Ватикану, де беруть участь в загальній аудієнції зі Святішим Отцем.

Як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, до цьогорічної делегації входили військовослужбовці Збройних сил України, поранені воїни, матері, які втратили на війні своїх синів, курсанти Національної академії сухопутних військ та ліцеїсти ліцею героїв Крут, а також капелани.