Папа Франциск вирушив у свою чергову Апостольську подорож
  • Птн, 22/09/2023 - 16:11

Метою 44-го міжнародного візиту Папи Франциска є участь у підбитті підсумків «Середземноморських зустрічей», які від 18 до 24 вересня відбуваються у Марселі.

Вже 44-й раз протягом трохи більше, ніж 10 років понтифікату, з римського міжнародного аеропорту Фюмічіно піднявся в небо літак із Папою Франциском на борту. Пополудні 22 вересня 2023 р. Святіший Отець вирушив у свою чергову Апостольську подорож, яка триватиме лише приблизно 30 годин.

Після півторагодинного перельоту літак приземлиться в аеропорту Марселя. Саме це місто, а не Франція як держава, є метою подорожі Папи Франциска, який приєднається до учасників третіх «Середземноморських зустрічей», які відбуваються у Марселі від 18 вересня. Це вже третя така зустріч, після двох попередніх в Барі (2019) та Флоренції (2022), яка об’єднує представників Церкви, молоді та громадянського суспільства з країн середземноморського басейну, як також мерів міст регіону, щоб обмінюватися думками щодо долання спільних викликів. В цьогорічних зустрічах беруть участь також і представники чорноморського регіону, між якими є єпископ Станіслав Широкорадюк, Одесько-Сімферопольський Ординарій.

Подорож, як звичайно, розпочалася жестом солідарності. Перед тим, як від’їхати з «Дому святої Марти», Папа Франциск привітався із групою жінок, які мешкають у притулку «Дар Марії», що діє при Ватикані та яким опікують черниці зі Згромадження Місіонерок милосердної любові, духовні доньки святої Терези з Калькутти.