Папа Франциск зустрівся з організаторами Міжнародних євхаристійних конгресів
  • Суб, 27/09/2014 - 16:51

27 вересня 2014 року Святіший Отець зустрівся з учасниками пленарного засідання Папського комітету з Міжнародних євхаристійних конгресів. Папа подякував за роботу структури, зокрема, за підготовку до Міжнародного євхаристійного конгресу у філіппінському Себу, який відбудеться 2016 року. Папа Франциск нагадав, що Євхаристія займає центральне місце в Церкві – це «таїнство милосердя, символ єдності та союз любові». Тема майбутнього форуму: «Христос серед вас – надія слави», проливає світло на зв'язок між Євхаристією, місійністю та християнською надією, зазначив Папа. Сьогодні у світі бракує надії, тому людство має потребу в посланні надії, яке приніс Ісус Христос. Папа побажав, щоб Церква несла його з новим ентузіазмом, використовуючи оновлені методи. «У дусі «нової євангелізації» нехай Церква несе це послання всім, особливо тим, хто, будучи хрещеним, віддалився від Церкви і живе без повернення до християнського життя», – сказав Святіший Отець.

Наступний конгрес, на думку Папи Франциска, повинен допомогти зрозуміти Євхаристію, як зустріч з Господом, яка змінює людину, а також стати можливістю «для відкриття віри, як джерела благодаті, яка приносить радість і надію в особисте, сімейне і суспільне життя».

 «Зустріч з Ісусом в Євхаристії буде джерелом надії для світу, якщо перемінені силою Святого Духа – за образом Того, кого зустрічаємо – ми приймемо місію змінити світ, даруючи повне життя, яке самі отримали і відчули, несучи надію, прощення, оздоровлення та любов нужденним, особливо бідним, знедоленим і пригнобленим, ділячись життям і прагненнями та йдучи разом з ними в пошуку істинного людського життя в Ісусі Христі», – зазначив Папа Франциск.