Папа схвалив перенесення дати збору пожертв для Святої Землі
  • Птн, 03/04/2020 - 13:49

Традиційний збір пожертв, який відбувається у всіх церквах світу в Страсну п'ятницю, перенесли на вересень цього року, повідомила Конгрегація Східних Церков.

У спеціальному комюніке, опублікованому 2 квітня 2020 р., зазначається, що нинішня ситуація з коронавірусом охопила багато країн і багато де діють профілактичні заходи, які перешкоджають звичайному здійсненню обрядів Страсного тижня.

З цієї причини Папа Франциск схвалив пропозицію про перенесення цьогорічної благодійної ініціативи на користь Святої Землі на неділю 13 вересня 2020 р. Це відбудеться напередодні свята Воздвиження Хреста Господнього, що стане знаком надії та визволення після страждань, які зараз переживають багато народів, і виразом солідарності з тими, хто продовжує жити Євангелієм Ісуса на землі, «де все почалося».

Завдяки зібраним пожертвам християнські громади Святої Землі, які часто живуть у дуже небезпечному контексті, можуть продовжувати свою євангельську присутність, утримувати школи та медичні заклади відкритими для всіх громадян, особливо найбільш незахищених та бідних.