Підготовка до Ювілею 2025: зустріч богопосвячених осіб із 60 країн світу
  • Втр, 30/01/2024 - 17:16

Представники різних форм богопосвяченого життя зустрінуться під егідою своєї Дикастерії в Римській курії, щоб у рамках приготування до Святого Року 2025 обмінятися досвідом життя та місії й замислитися над тим, який внесок можуть зробити в тамування великої спраги миру, що панує в світі.

Дикастерія Інститутів богопосвяченого життя і Товариств апостольського життя поширила повідомлення про те, що від 1 до 4 лютого 2024 року в Римі зберуться понад 300 представників різних форм богопосвяченого життя із понад 60 країн світу. З кожної країни прибуде чернець, черниця, представник світського інституту та представниця Ордену Дів, щоб зробити черговий крок приготування до Святого Року 2025, ділячись досвідом життя й місії.

«Паломники надії на дорозі миру», – такою є тема Ювілею богопосвяченого життя, що відбуватиметься в Риму 8 і 9 жовтня 2025 року. Це є спонукою для богопопосвячених осіб замислитися над великою потребою миру, щоб відповісти на заклик Папи Францика, який заохочує через ювілейне паломництво будувати атмосферу надії і довіри як знаку відродження, потребу в якому відчуває все людство.

«Вірити в надію», «Зростати в любові», «Завдяки силі віри», «Свідчити надію», – такими будуть почергові теми кожного з днів зустрічі. З метою збагатити діалог, до участі в дискусіях запрошені богопосвячені особи, що займають керівні посади в різних дикастеріях Римської курії. В п’ятницю, 2 лютого, учасники зустрічі молитимуться Святу Месу з Папою Франциском у базиліці Святого Петра з нагоди 28-го Всесвітнього дня богопосвяченого життя.

«Ювілей – це подія великого духовного, суспільного та церковного значення, важливий момент, коли Божий люд просить про Боже прощення і милосердя. Ювілеї протягом всієї історії Церкви знаменували її шлях як поворотні моменти. Також богопосвячені особи покликані бути свідками і пророками надії та миру, особливо з нагоди прийдешнього Ювілею», – зазначається у комюніке Дикастерії Інститутів богопосвяченого життя й Товариств апостольського життя.