Південна Корея запросила католиків КНДР на літургію, яку очолить Франциск в Сеулі
  • Пон, 26/05/2014 - 15:37

Представники південнокорейської церкви запросили католиків Північної Кореї на літургію, яку очолить папа Франциск, призначену на 18 серпня в Сеулі, повідомила влада Південної Кореї 25 травня.

Служба Божа, присвячена відновленню миру на Корейському півострові, пройде в катедральному соборі Мендон 18 серпня. Запрошення надійшло на конференції католицьких єпископів в Пекіні. Північна Корея обіцяла його ретельно обдумати, передає Yonhap.

Підготовка до прибуття папи Франциска йде на тлі загострення багаторічного конфлікту між Північною і Південною Кореями щодо територіальної суперечки навколо морської демаркаційної лінії в Жовтому морі, яка розділяє Південну Корею і КНДР. Влада Північної Кореї вважає, що цей кордон незаконно відділив від її території п'ять прибережних островів.

Надію на відновлення мирного діалогу між двома Кореями висловив архиєпископ Сеулу кардинал Ендрю Ем Су Чжун, який відвідав минулого тижня промисловий парк в Кесоні, де протягом свого одноденного візиту зустрівся з північнокорейськими робітниками. Примітно, що Ем Су Чжун є також апостольським адміністратором Пхеньяну, але після поділу півострова в 1953 році жоден кардинал з Південної Кореї не відвідував КНДР.

Папа Франциск, який перебуватиме в Кореї з 13 по 18 серпня, стане другим папою Римським, який відвідав Корею. Першим став Іван Павло II: він зробив візити в 1984 і 1989 роках.

За матеріалами www.newsru.com