Польща: паломництво дітей з Херсона на Ясну Гору в Ченстохові
  • Птн, 11/08/2023 - 22:29

Польські пожежники з Ченстохови влаштували тижневий відпочинок у себе для дітей своїх українських колег.

Група дітей пожежників з Херсона, одного з найбільш постраждалих від війни регіонів України, у вівторок, 8 серпня 2023 р., молилася в Марійському санктуарії на Ясній Горі в Ченстохові, що в Польщі, за мир, а також мали нагоду ознайомитися із святинею. Вони перебувають на тижневому відпочинку на запрошення пожежників з Центральної школи Державної пожежної служби в Ченстохові. Про це інформує польське інформагентство КАІ з посиланням на прес-службу санктуарію.

«Ми відчуваємо багато добра і підтримки з боку поляків, – розповіла Олена Дорохіна, супроводжуюча групи. – Ми приїхали просити у Діви Марії необхідних ласк, але перш за все про мир у всьому світі», – підкреслила вона. Інша супроводжуюча Наталія Павленко додала, що українці не втрачають віри в те, що за заступництвом Марії Бог почує їхні молитви за мир. «Віра допомагає нам, а Матір Божа займає особливе місце в наших серцях», – підкреслила українка.

Молодший бригадир Аркадіуш Омазда, співробітник Центральної школи Державної пожежної служби в Ченстохові, де зараз перебувають українські діти, зізнався, що часто згадує Україну в своїх молитвах. «Робота пожежника нелегка, доводиться мати справу з різними небезпеками, а молитва – це підтримка, яка нам дуже допомагає, – сказав він. – Як батько, я радий, що ці діти хоча б на деякий час змогли перестати думати про те, що відбувається в їхній країні».

Хоча серед українських дітей були й невіруючі, вони також захоплювалися Ченстоховським санктуарієм, коли були на Ясній Горі. «Мені подобається приїжджати і милуватися архітектурою. Тут відчувається, що це особливе місце», – розповіла одна з учасниць екскурсії.