Помер о. Ґабріель Аморт — ватиканський екзорцист
  • Пон, 19/09/2016 - 11:23

У Римі помер о. Ґабріель Аморт — відомий екзорцист. Йому був уже 91 рік.

Він народився 1 травня 1925 року в Модені. Після закінчення навчання на юриста вступив до згромадження паулістів. Священицькі свячення прийняв 1954 року. Був призначений екзорцистом Римської архидієцезії 1986 року. Його вчителем був о. Кандідо Амантіні.

199о року о. Ґабріель заснував Міжнародне товариство екзорцистів, яке очолював до виходу на пенсію у віці 75 років (2000 рік), але залишився почесним головою Товариства. Воно об’єднує сотні учасників.

В одному з інтерв’ю сказав: «Диявол — це дух, ангел, який став демоном, хоча зберіг свою ангельську природу (тому він невидимий)».

Отець Ґабріель відомий тим, зокрема, що сам провів тисячі екзорцизмів. На 2013 рік він згадував, що звершив їх «близько 160 000», хоча багато з них були проведені над однією й тією само людиною, не над різними.

Він відкрито говорив про свою діяльність екзорциста, її значення для Церкви та світу. Заявляв, що демони полюбляють атакувати політиків, що проти демонів дуже дієвим є звертання до св. Йоана Павла ІІ, що «Ісламська держава» — демонічне утворення, що названий на ім’я у Старому Завіті демон «спеціалізується» на руйнуванні сімей та що сучасні святі, такі як Падре Піо, справді боролися з демонами за свого життя.