Презентація книжки Папи Франциска «Діти – це надія»
  • Суб, 15/02/2020 - 13:03

У п’ятницю, 14 лютого 2020 р., у приміщенні ватиканської педіатричної лікарні «Дитятка Ісуса», відбулася презентація книжки Папи Франциска «Діти – це надія». Книжка, що містить багато кольорових ілюстрацій, є збіркою коротких та простих висловів Святішого Отця, звернених до дітей. Збірку уклав отець Антоніо Спадаро, ТІ, директор єзуїтського видання «La Civiltà Cattolica», а ілюстрації до книжки намалювала американська художниця Шірі Войд, що співпрацює з «New York Times» та «American Baby Magazine».

 

Книжка, що супроводжує маленьких в щоденному житті

«Радій, коли ти проводиш час з іншими» – це один з висловів Святішого Отця, якими він, як добрий дідусь, супроводжує дітей під час різних моментів їхнього дня. Наприклад, тих, хто переживає сумні хвилини, Папа розраджує такими словами: «Христос розуміє твої проблеми. Помолися в тиші й дозволь, щоб слова народилися зі сліз».

Упорядники книжки зазначають, що, звертаючись до дітей, Папа Франциск закликає їх ділитися з іншими, закликає до толерантності та миру. Він говорить до них у простий і доступний спосіб, закликаючи бути щедрими, не боятися плакати, робити добро, а також усміхатися, згуртовуватися та радіти.

 

Особливий зв’язок Папи з дітьми

У презентації взяли участь президент лікарні «Дитятка Ісуса» Маріелла Енок, отець Антоніо Спадаро та кардинал Антоніо Таґле. «Де немає дітей, там немає майбутнього», – зазначив кардинал Таґле, звертаючись до присутніх у своєму першому публічному виступі після вступу на посаду Префекта Конгрегації Євангелізації народів. Він підкреслив, що книжка «Діти – це надія» подобається йому тому, що вона містить більше ілюстрацій, аніж слів. «Ця книжка нагадала мені про моє дитинство, – поділився кардинал, – про моїх батьків, нашу хату в селі Імус. Ми не мали телебачення, а тільки радіо й книги. Кожного вечора після вечері мама збирала нас, дітей, і читала нам. Ця книжка нагадує мені про моє коріння, про ці прості вечори. Я сумую за тими часами: життя стало дуже складним, і моє серце прагне тої простоти».

Президент ватиканської лікарні «Дитятка Ісуса» Маріелла Енок вказала на особливе ставлення Папи Франциска до дітей і ця книжна є вираженням цього особливого зв’язку з дітьми та папською дитячою лікарнею. Книжка містить слова розради Святішого Отця, звернені також і до хворих дітей та до тих, хто перебувають на завершальному етапі свого життя.