Притулок Матері Терези відмовився приймати нові правила усиновлення дітей гомосексуалістами
  • Суб, 24/10/2015 - 18:13

У відповідь на зміни правил усиновлення дітей в Індії, організація Missionaries of Charity (Місіонери добра), заснована Матір'ю Терезою ще в 1950-ті роки, відмовилася прийняти нові правила, повідомляє 316NEWS.

«Місіонери» відомі своєю допомогою бідним і мережею сирітських притулків по всій Індії, де покинуті діти та інваліди отримують їжу, притулок, освіту і медичну допомогу. Сестра Амала, яка очолює сирітський притулок на півночі Делі, каже, що «Місіонери» припинили послуги з усиновлення ще в серпні.

«Нові правила ранять нашу совість. Вони точно написані не для віруючих людей на зразок нас. А що, якщо хтось зі самотніх прийомних батьків виявиться геєм або лесбіянкою? Хто захистить дитину, які моральні цінності він прищепить? Наші правила дозволяють усиновлення тільки одруженим парам», - заявила сестра Амала.

Раніше «Місіонери добра» самі вирішували питання про усиновлення дитини. Але Міністерство з питань жінок і виховання дітей розширило рамки правил і дозволило самотнім, розведеним і залишеним громадянам ставати прийомними батьками, причому тепер вони подають заяви до Міністерства в обхід сирітських притулків, і вони вже не мають права відмовити, якщо хтось з кандидатів не відповідає їх критеріям.

«Місіонери» також обурені, що нові правила дозволяють заявникові вибрати одного з шести дітей, а це суперечить вірі і справедливості, оскільки біологічні батьки не мають можливості «вибирати» дитини за своїм смаком.

На думку служителів притулку, така норма заохочує контрацепцію і аборти, так як люди в цьому випадку займаються вибором на догоду своїм примхам, а це суперечить вченню Католицької Церкви.

«Мати Тереза висувала ідею усиновлення на противагу абортам. Коли жінка народить дитину, хіба у неї є вибір? Вона отримує таке дитя, яке їй дарував Бог. І тут ми теж даємо тільки один шанс, ми даємо дитину батькам з урахуванням їх особливостей, кольору шкіри і так далі. Але право вибору ми не даємо, навіть коли у дитини є якісь порушення. Ми не дозволимо батькам вибирати одного з шести дітей при усиновленні», - пояснила сестра Амала.