РІЗДВЯНЕ ПОСЛАННЯ ВЛАДИКИ КИР ПЕТРА СТАСЮКА
  • Втр, 30/12/2014 - 11:50

Душпастирям, дияконам, монашеству та мирянам
Мельбурнської єпархії Свв. Верх. Апп. Петра і Павла

Христос Рождається!

В оту пору різдвяного торжества багато важливого і цікавого відбувається. Найперше наші думи скеровані до вифлеємської  темної ночі, де на руках Пречистої Діви Марії бачимо Божого Сина – Він прийшов у наш світ як людина. А ще серед усього згадаймо хоча б наші колядки, які є справді вражаючими. Вони найперше нам якраз і оповідають про народження Христа. Для багатьох людей вони витворюють образ минулих різдвяних свят. Вони нам пригадують родину, знайомих чи людей, які принесли нам подарунки, коли ми були дітьми. Різдвяні ікони зображають дитятко Боже та родину.

Наша єпархіяльна родина має за що дякувати Богові цього року. Можемо навіть сміло сказати, що Господь нас поблагословив – нас відвідав Блаженніший Патріарх Святослав. Його візит нас усіх  возвеличив і вселив певні надії. Він зустрівся з нами в нашій країні й тепер має кращу уяву про Австралію та нашу єпархію.

Перший раз в історії відвідав нас Президент України. Президент Петро Порошенко з дружиною Мариною разом з Прем’єр-міністром Австралії  Тоні Ебботтом відвідали нашу катедральну парафію і єпархію. Це торжество нас піднесло душевно та наблизило до України ще більше, ніж це було в минулому. Я особисто приємно вражений візитою. Ми традиційно маємо тісні  зв’язки з Україною. Багато з нас має близькі зв’язки з ріднею в Україні.  Є й цікаве явище,  що молодь в нашій спільноті будує ближчі зв’язки, відвідуючи Україну та в той самий час повертається до родових Церков.

Наша Єпархія бере участь з цілою Церквою у програмі «Візія-2020». Наші парафії беруть участь в процесі катехитичного, духовного та літургійного відновлення. Цим вони є поєднанні з парафіями в цілій нашій Церкві. Під проводом  Блаж. Патріарха комітет «Візії-2020» нам представив багато корисного матеріялу.

Блаж. Патріарх Святослав нас покликає в Україну в наступному році до участи в Соборі нашої Церкви. Перед цією подією, однак, ми повинні провести Єпархіяльний Собор, щоб розглянути шість теми, що базовані на програмі «Візія-2020». Цей Собор має найперше ціль переглянути те,  як ми, духовенство і миряни Єпархії, приступили до виконання цього процесу відновлення. Тоді ми поїдемо в Україну, щоб поділитися з іншими тим, що ми осягнули та навчитися від них того, що вони здобули позитивного.  Також у такий спосіб люди з різних єпархій  зійдуться разом і запізнаються одні з одними, а відтак підтримуватимуть один одного в творчому процесі втілення у життя програми «Візія-2020».

Наша спільнота в Новій Зеляндії стає щораз більше живою парафією. Ми обслуговували їх досі від Австралії, але невдовзі  туди прибуде священик-редемторист, о. Ігор Koлісник, який буде служити там постійно.

Відносно свячень в нашій Епархії, то ми мали свячень як ніколи. Отці Іван Мисів та Никола Сеґеді були висвячені до священства для нашої Єпархії цього року. Михайло Жилан, Юстин Макдоннелл і Річард Чарлвуд були возведені в диякони. Бог справді благословить нас свяченнями. Молитви та побожність наших людей були вислухані Богом.

Нехай Господь Бог благословить нас усіх цього Різдва! І нехай стане це Різдвом часом, коли новонароджений Ісус увійде цією різдвяною дорогою любові до Бога і ближнього до сердець і умів усіх тих, з якими ми зустрічаємось!

Христос Рождається!           Славімо Його!

                                                                                                                                + Петро

Ікона: Різдво Христовe. Поклоніння волхвів. Ікона-епістилій. II пол. XII ст. Монастир св. Катерини, Синай