Щонайменше дев'ять чоловік були вбиті в провінції Північне Ківу на сході Демократичної Республіки Конго
  • Срд, 09/09/2015 - 00:59

Щонайменше дев'ять чоловік були вбиті в провінції Північна Ківу на сході Демократичної Республіки Конго, в новому нападі СДС-НАЗУ(Союзні Демократичні Сили - Національна Армія Звільнення Уганди), групою угандійського походження, що тепер називає себе Міжнародною Мусульманською Обороною (ММО).

Згідно із заявою від Центру "Освіта заради Миру, Демократії і Прав людини" (ЦОЗМДПЛ), надісланий Агенції Фідес (Agenzia Fides), в суботу, 5 вересня, бойовики з СДС напали на територію Бені в декількох місцях. Біля Нтої (Ntoyi) мати 11 дітей була обезголовлена; в Нґіте (Ngite) 4 фермерів були знайдені вбитими; в Мукіда (Mukida) пара, батьки сімох дітей, були вбиті, в ПК25(PK25) були знайдені тіла двох інших людей, по-звірячому убитих мачете.

ЦОЗМДПЛ побоюється, що кількість жертв буде зростати, оскільки багато фермерів працюють на полях і, можливо, стали жертвами нападу терористів СДС.

Місцеві єпископи і громадянське суспільство (див Фідес 26/05/2015) неодноразово засуджували присутність цієї групи, яка тепер прийняла форму реальної джихадської організації. Члени СДС, також відомі як ММО, які прибувають з Уганди, Кенії, Сомалі, Танзанії, Руанді, Судані, Бурунді, Центральноафриканській Республіки і Конго, несуть відповідальність за загибель сотень мирних жителів за період трохи менше ніж року.