Швейцарські єпископи - депутатам парламенту: боротися проти нових форм рабства
  • Птн, 02/01/2015 - 00:36

Заклик Папи Франциска боротися з новими формами сучасного рабства, що поглинає мільйони людей у всьому світі, відноситься також і до Швейцарії. Про це заявив президент Швейцарської єпископської конференції (CES) монс. Маркус Бюхель у відкритому листі до членів національного парламенту. У своєму зверненні єпископ нагадує про відповідальність своєї країни в боротьбі проти всіх форм експлуатації людини людиною, щоб люди нарешті перестали бути рабами і стали братами, про що закликає Папа Франциск в посланні на 48-й Всесвітній День Миру.

Повторюючи слова Святішого Отця, єпископ Санкт-Галлена звертає особливу увагу, зокрема, на «працівників, які зазнають експлуатації в нелюдських умовах; на позбавлених майбутнього мігрантів; на жінок і дітей, змушених займатися проституцією; на людей, чиї органи продаються як звичайний товар; на молодь, завербовану силами регулярної армії або терористичних груп і вимушену вбивати в багатьох збройних конфліктах».

«Доля цих братів і сестер, - йдеться в посланні, - відноситься також і до нас». Як пише Святіший Отець, ми всі «покликані взяти на себе відповідальність в ім'я розвитку справедливих економічних систем і торгівлі, будучи споживачами, підприємцями або політиками». Зокрема, Святіший Отець «закликає до відповідних національних законів про міграцію, працю, усиновлення, делокалізацію підприємств та боротьбу з корупцією, а також говорить про ключову роль міжурядових і міжнародних організацій, які покликані забезпечувати співробітництво на цьому фронті на різних рівнях».

На завершення свого послання президент Швейцарської єпископської конференції звертається до парламентаріїв із закликом забезпечити дотримання підписаних Швейцарією міжнародних угод, нагадуючи про рішучі слова Папи Франциска, звернені недавно до європейських структур в Страсбурзі.