Статуя Гваделупської Богородиці не постраждала від руйнівних вітрів урагану Отіс у Мексиці
  • Пон, 06/11/2023 - 14:18

Статуя Гваделупської Богородиці, включаючи мантію з тканини, залишилася недоторканою під час руйнувань, спричинених ураганом Отіс, який минулого тижня обрушився на прибережне місто Акапулько та інші райони мексиканського штату Герреро з поривами вітру до 200 миль/год (понад 320 км/год).

Ураган категорії 5, який обрушився на сушу поблизу Акапулько о 12:25 за місцевим часом 25 жовтня, спричинив щонайменше 46 смертей і завдав серйозної шкоди готелям, будинкам і підприємствам по всьому штату. Про це повідомляє CNA.

Ла Кебрада — це скеля заввишки 148 футів (45 м) на березі Тихого океану в Акапулько. З 1934 року молоді дайвери стрибали з висоти, щоб зануритися в канал шириною 23 фути (7 м) і глибиною 13 футів (4 м) , дуже популярне видовище серед туристів. Перед кожним стрибком дайвери хрестяться і віддають себе Богородиці Гваделупській, образ якої встановлено на місці.

У 2022 році отець Едуардо Чавес, один із найбільших експертів з об’явлень Гваделупської Богородиці, освятив образ, розміщений на скелі.

Репортер Едгар Галісія з Azteca Noticias нещодавно об’їздив територію та виявив, що маленька статуя, встановлена в ґроті, не зазнала жодних пошкоджень під час проходження урагану Отіс. Єдина шкода, помічена внаслідок шторму, швидкість вітру якого перевищувала 285 миль/год (майже 460 км/год), – це пошкодження деяких вогників, які прикрашали фігурку.

“Це справді прекрасно, — сказав Галісія у відео, опублікованому 1 листопада на X, — знати, що Діва, яка впродовж багатьох років тут “робила знамення хреста” над багатьма дайверами, почувається добре, тому що саме звідси вони кидаються в море”.

Враховуючи цей дивовижний випадок, отець Рафаель Валенсія, генеральний вікарій і прес-секретар Архиєпархії Акапулько, розповів про важливу роль Діви Марії – джерела розради в часи лиха.

“Діва Марія – Мати Надії. У цю важку хвилину вона заохочує нас твердо зберігати надію, яка випливає з нашої віри в Ісуса Христа, нашого Господа, відчувати супровід Її та Її сина, Її Ісуса”, – сказав Валенсія.

Священник також наголосив, що присутність Пресвятої Богородиці, “як Матері”, допомагає нам відчути “втіху і близькість Бога, який нас розраджує і допомагає”.