Суд постановив прибрати пам'ятник Десяти Заповідям в Оклахомі
  • Чтв, 30/07/2015 - 00:02

Верховний суд штату Оклахома (США) у понеділок, 27 липня, прийняв рішення, що пам'ятник Десяти Заповідям в Оклахома-Сіті повинен бути прибраний, і відхилив апеляцію, подану владою штату на попереднє рішення суду від 30 червня, повідомляє invictory.com з посиланням на Christian Today.

Суд стверджує, що розміщення монументу на державній землі порушує другу статтю конституції Оклахоми, яка свідчить, що ніякі суспільні фінанси або власність не можуть бути використані для підтримки будь-якої релігії, церкви або окремо взятих служителів, вираженої в будь-якій формі. Тому пам'ятник Десяти Заповідям повинен бути прибраний з території власності штату.

Прес-секретар губернатора Алекс Вайнц заявив, що офіційна влада штату не отримувала остаточного рішення суду. «У той же час штат розглядає правові варіанти збереження пам'ятника», - додав він.

Кам'яний монумент заввишки 1,8 метра, у вигляді скрижалей завіту із записаними на них 10 заповідями, був створений на приватні кошти і встановлений перед Капітолієм в Оклахома-Сіті в 2012 році. Губернатор штату Оклахома Мері Фалін сказала, що «цей монумент побудований, щоб увічнити історичне значення Десяти Заповідей і їх вплив на наші власні закони і життя».