Святі Ігнатій Антіохійський та Іван Павло ІІ як приклад для сьогодення
  • Срд, 17/10/2018 - 16:49

Вітаючи паломників, що зібралися на площі Святого Петра у Ватикані, Святіший Отець вказав на приклад двох святих, які прославили Бога в Римі

На постаті двох святих, один з яких – наш сучасник, а другий жив на світанку християнської історії, що засвідчили свою вірність Господеві в Римі, вказав Папа Франциск, вітаючи учасників загальної аудієнції, що в середу, 17 жовтня 2018 р., відбулася на площі Святого Петра у Ватикані.

Святий Папа

Промовляючи до прочан з Польщі, Святіший Отець нагадав про те, що напередодні припадала сорокова річниця обрання святого Папи Івана Павла ІІ. «Завжди є актуальними його слова, сказані в день інавгурації його понтифікату: “Не бійтеся! Відчиніть, навіть більше, навстіж розкрийте двері для Христа!”. Нехай же вони й надалі надихають ваше особисте, родинне та суспільне життя, будуть заохоченням вірно іти за Христом, відкривати Його присутність у світі та в іншій людині, особливо, в убогому й потребуючому допомоги», – сказав Папа Франциск, підкреслюючи, що його святий попередник навчав, що людина є «шляхом Церкви».

Святий мученик і єпископ Ігнатій

А промовляючи до італійських прочан, скерувавши окрему думку до молоді, похилих віком, хворих та молодят, Святіший Отець нагадав, що того дня припадала літургійна пам’ять святого Ігнатія Антіохійського, єпископа та учня святого апостола Івана Богослова, що прийняв мученицьку смерть у Римі.

«Вчімося від цього святого єпископа зі стародавньої Сирії сміливо свідчити нашу віру. Нехай же за його заступництвом Господь дасть кожному з нас силу витривалості, не зважаючи на нещастя та випробування».