Святіший Отець: моліться за народи, які страждають від війни
  • Срд, 28/02/2024 - 13:22

Наприкінці загальної аудієнції 28 лютого 2024 р. у ватиканській Залі Павла VI, Папа закликав згадувати у молитві народи, які страждають від воєн і насилля. Про це повідомляє Vatican News.

Франциск нагадав, що 1 березня 2024 року виповнюється 25 років з моменту набуття чинності Конвенції про заборону протипіхотних мін, які продовжують «завдавати шкоду невинним цивільним особам, особливо дітям, навіть через багато років після завершення військових дій". “Висловлюю свою духовну близькість численним жертвам цих підступних пристроїв, які нагадують нам про трагічну жорстокість війн і ціну, яку змушене платити мирне населення. У зв’язку з цим я дякую всім, хто допомагає постраждалим і розміновує території: їхня праця – це конкретна відповідь на універсальний заклик бути миротворцями, які піклуються про наших братів і сестер”, – сказав Папа.

Святіший Отець також закликав не забувати про народи, які потерпають від воєн в Україні, Палестині, Ізраїлі та інших країнах світу. Він закликав нас пам’ятати про жертв недавніх нападів на церкви в Буркіна-Фасо та жителів Гаїті, “де тривають злочини та викрадення людей озброєними групами”.

Франциск побажав учасникам загальної аудієнції, щоб Великий Піст був для них нагодою “піднести дух і оновитися”. “Продовжуйте свої духовні зусилля з терпеливістю, борючись із усім, що віддаляє вас від Бога та інших людей у ​​сімейному житті, у спільнотах, на роботі та зустрічах”, — закликав Понтифік.