Тижневий огляд: переслідування християн (23.05-29.05)
  • Срд, 01/06/2016 - 14:55

24 травня повідомляється, що Архиєпископ Фултон Дж. Шін описав «церкву» Антихриста. Антихрист буде настільки подібний до Господа, що наш Господь каже, що може звабити навіть вибраних. Він створить антицеркву, яка буде мавпою правдивої Церкви, так як диявол є мавпою Бога. Він візьме до уваги усі характеристики і особливості Церкви, але виверне їх і позбавить їх Божественного змісту. Це буде містичне тіло Антихриста, яке виглядатиме, як Містичне Тіло Христове.

В Алеппо, найбільшому місті Сирії, у францисканську середню школу влучила ракета, убивши одного і поранивши двох людей. Після ракетного нападу на будівлю францисканської школи отець Франческо Паттон, новий глава францисканців на Святій Землі та на Близькому Сході, закликав до молитви і посту за Сирію. Також стало відомо про черговий напад в християнському кварталі міста Аль-Камішлі на північному сході країни. Загинуло троє християн.

Джефф Кінг з організації «Міжнародна християнська турбота» розповів журналістам МХН, чому «Ісламська держава» намагається знищити християнство на Близькому Сході. Їх перша мета - поневолити християн, а якщо це не вийде, то винищити їх. ІДІЛ та інші угрупування намагаються створити ісламський халіфат на всьому Близькому Сході. Це призводить до жахливих наслідків.

Архиєпсикоп Феррари монс. Луїджі Неґрі звернувся із заявою до італійського прем’єр міністра Маттео Ренці, закликаючи його скасувати рішення міської влади Феррари, яка наклала податок на католицькі школи міста, стверджуючи що навчання в католицьких школах – комерційна діяльність. У противному випадку Архиєпископ погрожує закрити всі католицькі школи міста.

Відповідно до інформації за 25 травня читаємо, що в Макао відбувся черговий День молитви за Церкву в материковому Китаї. Цей День молитви був встановлений у 2007 р. Папою Бенедиктом ХVІ, а цього року вперше в Макао його проведено на єпархіяльному рівні. 

Напередодні офіційного візиту президента США Барака Обами до В'єтнаму, який повинен відбутися на початку червня, місцеві власті звільнили католицького священика, котрий перебував в ув'язненні. У 70-річного священика були серйозні проблеми зі здоров'ям. Він переніс кілька інсультів, внаслідок чого був частково паралізований. Це не завадило суду неодноразово засуджувати його до тривалих термінів тюремного ув'язнення. Не раз він знаходився і під домашнім арештом.

Президент Товариства католицьких лікарів Румунії д-р медичних наук Анка-Марія Цернеа, румунська греко-католичка, виступаючи на Римському форумі «Life Forum», звернула увагу учасників форуму на найбільшу, на її думку загрозу, яка зараз нависла над сім’єю – культурний марксизм. Він не менший ворог християнства, як класичний більшовизм. Богородиця у Фатімі попереджала не тільки про більшовизм, але й про культурний марксизм. Путін - ворог християнства, а не його захисник. Україна жертва ворога християнства. 

Новообраний президент Філіппін Родріґо Дутерте гостро напав на Католицьку Церкву, лайливими нецензурними словами обізвавши єпископів. Він заявив, що Католицька Церква найбільш корумпована і лицемірна установа у світі, оскільки Вона виступає проти контрацепції та абортів. Дутерте погрожує Церкві розправою, щоб домогтися встановлення на Філіппінах порядків за своїм вподобанням.

26 травня з’явилося повідомлення про те, що натовп мусульман напав і підпалив сім помешкань християн на південь від Каїра. Приводом до атаки стала інформація про можливий зв'язок копта з мусульманкою. Мама звинуваченого християнина зазнала публічного приниження, а сам він змушений був втекти з поселення.

Згідно з інформацією за 27 травня читаємо, що Архиєпсикоп Сіднею монс. Антоні Фішер заявив, що Партія зелених несе загрозу свободі віросповідання в Австралії. Вони прагнуть накинути усім австралійським школам, включно з конфесійними, супер-ліберальне статеве виховання, яке сприятиме ранній сексуалізації дітей, переконувати їх, що онанізм, статеві стосунки до шлюбу, подружня невірність, статеві збочення – це нормально.