Тижневий огляд: переслідування християн (25.05 - 31.05)
  • Втр, 02/06/2015 - 13:34

29 травня повідомляється, що християнські школи Ізраїлю організували великомасштабну акцію протесту перед будівлею міністерства освіти в Єрусалимі. Учасники акції - єпископи, священики, чернецтво, пастори та батьки школярів - висловили обурення дискримінацією з боку ізраїльської влади. Демонстранти закликали міністерство освіти повністю відновити фінансування християнських шкіл та інших освітніх установ, щоб полегшити тягар, який лягає на плечі батьків у зв’язку з підвищенням цін.

Відповідно до інформації за 31 травня читаємо, що бойовики ІДІЛ спалили живцем 80-річну іракську християнку. Жертва жила в селі Кремліс за 20 км на південний схід від Мосула на півночі Іраку. Представник офісу Демократичної партії Курдистану в Мосулі Саїд Мамузіні не уточнив звинувачень, обмежившись лише словами про те, що жінка порушила закони ІДІЛ. Це перший випадок, коли бойовики спалюють живцем людину за порушення закону шаріату.

Чутки про те, що ассирійський ополченець обезголовив полоненого джихадиста, не заслуговують довіри. Про це заявив католицький єпископ міста Алеппо Жорж Абу Хазен. За словами єпископа, «інформаційні маніпуляції - один із засобів нагнітання насильства». Інформацію про страту полоненого бойовика «Ісламської держави» ассирійським християнином раніше розповсюдили британські ЗМІ.

Сенатор США від штату Флорида Марко Рубіо зазначив, що на кожного, хто підтримує традиційний шлюб, навішують ярлик «гомофоба і ненависника». За його словами, «наступний крок – доказувати, що вчення основного напрямку християнства, Катехизму Католицької Церкви, є мовою ненависті…». Сенатор Рубіо не перебільшує. Наче для того, щоб доказати його правоту, організація «People for the American Way» одразу назвала його «анти-геєм».