У Франції за три місяці осквернили шість католицьких храмів
  • Чтв, 14/05/2015 - 13:26

На території французької католицької єпархії Сен-Клод розграбували і осквернили шість храмів. Злочини скоїли в період з 4 лютого до 8 травня, повідомляє «L'Observatoire de la Christianophobie».

4 лютого зафіксували пограбування і акт святотатства в церкві Святого Климента. Там зламали дарохранильницю, вкрали потир. Облатки для причастя залишилися недоторканими.

7 лютого здійснили наліт і осквернили церкву Успіння Богоматері. Невідомі вкрали священні образи і посуд, а також зламали скинію.

9 лютого зафіксували крадіжку і осквернення богослужбових предметів у церкві Сен-Сір-е-Сент-Жюллі. Вандали зламали дарохранильницю, вкрали священний посуд, але не взяли облатки.

12 квітня злодії пограбували і осквернили церкву Святого Миколая у Муаран-ан-Монтань. Вони зламали скинію і вкрали чашу з облатками.

17 квітня зафіксували злодійство і осквернення причастя в каплиці Сен-Моріс в соборі Святих Петра, Павла та Андрія в Сен-Клод. Там зламали дарохранильницю, а також вкрали чашу для причастя та облатки.

8 травня постраждала церква Сен-Жермен у місті Доль. Злочинці зламали дарохранильницю, викинули на підлогу і розтоптали облатки.