У Городку говорили про те, як творити живу Церкву
  • Втр, 18/11/2014 - 09:33

16 листопада 2014 року у місті Городок Стрийської єпархії УГКЦ відбулися «Лекторії Соціальної Доктрини Церкви на парафіях Києво-Галицького Архиєпископства», які здійснює Комісія УГКЦ Справедливість і Мир. Місцем їхнього проведення стала місцева парафія монастирського комплексу Преображення Господнього.

За сприянням та ініціативою місцевого настоятеля о. Тараса Цікала зустріч розпочалася зі спільного Молебню до Христа Чоловіколюбця у колі парафіян, серед яких зібралося чимало осіб із різним професійним спрямуванням. Темою зустрічі, яку представив о. Олег Лука, заступник Комісії УГКЦ Справедливість і Мир, була «Церква, її права і обов′язки у світлі Соціального вчення Церкви».

Посилаючись на твердження Компендіуму Соціальної Доктрини Церкви та на зауваження святого папи Івана Павла ІІ у документі Sollicitudo rei socialias, доповідач зазначив те, що «Церква, завдяки своїй соціальній доктрині, допомагає людині прямувати дорогою спасіння і що це є її основною і єдиною метою» (Пор. КСЦ п.69).

Звертаючи увагу на саме сприйняття та розуміння Церкви, о. Олег Лука розповів про її етимологічні визначення, її організаційну, богословську, духовну складові.

Обговорюючи потребу і велике значення «творення живої Церкви» у наш час та актуальні виклики, перед якими стоїть зараз церковна парафія, особа, сім’я, суспільство, учасники зустрічі продовжили виступ доповідача дискусією. Через спільний пошук біблійних правд, Вчительський уряд Церкви та Святих Отців, зустріч відкрила простір для спілкування і для вже погодженої наступної зустрічі у рамках Лекторій.