У Китаї відбулася хіротонія нового єпископа Чженчжоу
  • Птн, 26/01/2024 - 11:30
Відповідне папське призначення відбулося 16 грудня в рамках Тимчасової угоди між Святим Престолом і Китайською Народною Республікою.

Преосвященний Тадей Ван Юешен є новим Єпископом Чженчжоу, що в провінції Хенань у Китаї. Його хіротонія відбулася 25 січня 2024 року. Єпископське призначення з боку Папи Франциска відбулося ще 16 грудня, але лише тепер було оприлюднене, одночасно з хіротонією. Призначення нового пастиря відбулося в рамках Тимчасової Угоди між Святим Престолом та Китайською Народною Республікою.

Нововисвячений єпископ народився в Чжумадяні (провінція Хенань) 27 лютого 1966 року, філософсько-богословську освіту здобував у Південно-Центральній семінарії (1987-1993 рр.). Священичі свячення отримав 17 жовтня 1993 року в місті Ханкоу.

Після підписання Тимчасової угоди між Китайською Народною Республікою та Святим Престолом (22 вересня 2018 р.), як з нагадує «Fides», інформаційне агентство Дикастерії євангелізації, в Китаї більше не було нелегітимних єпископських свячень, тобто тих, які були здійснені без згоди Папи, що з кінця 1950-х років спричинило болючі поділи серед китайських католиків. З часу підписання згаданого документа в Китаї відбулося шість нових єпископських хіротоній. За цей же період часу шість так званих «підпільних» єпископів, призначених у минулому без дотримання державних протоколів, також отримали визнання своєї ролі з боку цивільної влади.