У Мексиці в річці знайдено тіло священика: підозрюють вбивство
  • Птн, 26/09/2014 - 11:11

Генеральний прокурор мексиканського штату Герреро почав розслідування обставин смерті священика Хосе Акунья Асенсіона Осоріо (José Acuña Asención Osorio), який служив на парафії в Арселія, повідомило агентство Fides.

Тіло католицького священика було знайдено в річці Балсас. Священик був відсутній з неділі, 21 вересня, викликавши занепокоєння віруючих, які так і не дочекалися його до початку Меси. Парафія в Арселія належить єпархії Сьюдад Алтамірано.

Згідно з повідомленням місцевих джерел, тіло священика було знайдено завдяки анонімному повідомленню. Тіло виявили в безпосередній близькості від села Santa Cruz de Las Tinajas, в муніципалітеті San Miguel Totolapan (регіон Tierra Caliente в центрі країни), що досить далеко від місця проживання священика.

Місцева поліція прибула до місця виявлення тіла, яке було витягнуте з води і транспортовано в морг для розтину. Згідно з оголошеними результатами експертизи, причиною смерті стала задуха через утоплення. Опізнання тіла було здійснено близьким родичем священика і його помічником по прахафії, який зажадав повернення тіла для похорону.

Прокуратура займається подальшим розслідуванням, щоб визначити точні обставини смерті, оскільки є підозра, що мало місце вбивство, а не нещасний випадок. Вбивства священиків вже не раз траплялися в цьому регіоні Мексики, рівень злочинності в якій останнім часом катастрофічний посилюється.