У Нікарагуа продовжується антикатолицька діяльність: видворено літнього місіонера
  • Пон, 31/07/2023 - 13:10

84-річний італійський місіонер-францисканець отець Доменіко Пепе був змушений покинути Нікарагуа через анулювання дозволу на проживання. Режим Даніеля Ортеги видворив монаха, який працював у країні 54 роки, повідомляє pch24.pl.

Останнім часом отець Доменіко служив у парафії Нуестра-Сеньйора-дель-Кармен, у муніципалітеті Ріо-Бланко, в Матагальпі, в єпархії єпископом якої є Роландо Альварес, ув’язнений на даний час на 26 років. Отець Пепе, який походить із Неаполя, зробив великий внесок у євангелізацію, будуючи нові храми та активно сприяючи місіонерській діяльності. Незважаючи на свій вік, він все ще був активним, завжди прислухався до людей, які шукали його. Він прибув до Нікарагуа в 1969 році, а саме до Матігуаса, єпархії Матагальпа, разом з іншими братами свого ордену, і зрештою оселився в Ріо-Бланко, де працював із парафіянами на будівництві храму Нуестра Сеньйора дель Кармен і де роками служив священником.

Кілька днів тому отець Доменіко Пепе повідомив членам спільноти, що імміграційна влада відмовила йому у можливості продовжити термін перебування в країні. Минулого тижня він не повернувся в Ріо-Бланко і попросив повідомити вірних про його від'їзд лише після того, як він покине країну. “Він зробив це заради безпеки жителів Ріо-Бланко”, – зазначив один із його співробітників.

Це ще один приклад репресій лівого режиму Ортеги проти Церкви.