У Підмосков'ї знайшли тіло режисера фільмів про Святого Папу Івана Павла ІІ Тамари Якжиної
  • Чтв, 16/04/2015 - 19:11

Тіло зниклої в середині березня режисера-документаліста Тамари Якжиної знайшли в Підмосков'ї.

Про це в середу, 15 квітня, повідомив  «Дождь»  із посиланням на ТАСС, де опубліковано коментар старшого помічника Керівника Головного слідчого Управління СК по Москві Юлії Іванової.

Тіло було знайдено закопаним у лісі недалеко від Волоколамського шосе.

Тамара Ельжбета Якжина була членом Спілки кінематографістів РФ, Спілки журналістів Росії, Міжнародної Конфедерації Журналістів і Європейської Асоціації Культури, понад 20 років пропрацювала на телебаченні, знімаючи мистецькі програми різних жанрів.

Фільм-трилогія Якжиної «Папа, який не помер ...» отримав нагороду Спілки польських журналістів на Фестивалі незалежного кіно, а в жовтні 2014 польська версія фільму з успіхом демонструвалася на Краківському телебаченні.

Повідомляли також, що відому російську режисерку – документаліста Тамару Якжину, яка зникла в середині березня, вбили, щоб продати її квартиру у Москві. Серед винних у злочині – колишній правоохоронець.

Сімдесятирічна Тамара Якжіна пропала 12 березня, коли пішла з квартири на вулиці Габричевского в Москві.

На початку квітня було порушено кримінальну справу про вбивство (частина 1 стаття 105 КК РФ) і замаху на шахрайство (стаття 30, частина 4 статті 159 КК РФ).

Раніше слідство повідомило, що один із затриманих зустрів жінку на вулиці і запропонував підвезти її. По дорозі між ними виникла сварка, пов'язана з особистою неприязню. Чоловік убив Якжину і вивіз її тіло за місто, де його й заховав. Щоб приховати сліди злочину і ввести в оману слідство, він пересувався по Москві і включав мобільний телефон режисера для фіксації адреси.

Слідство повідомило, що вбивці жінки, можливо, хотіли заволодіти її квартирою. При затриманні в обвинувачених знайшли документи на продаж житла.

Тим часом, неназване джерело ТАСС стверджує, що, як з'ясували слідчі, причиною конфлікту між режисером і її сусідом стало те, що він курив. За словами співрозмовника, жінка пред'являла йому претензії з приводу запаху сигаретного диму.

Крім того, джерело повідомило, що сусід під час слідчих дій в будинку режисера встиг виступити в ролі понятого.

Тим часом «Інтерфакс» з посиланням на джерело в правоохоронних органах повідомляє, що один з підозрюваних (хто саме, він не уточнив) уже зізнався у вбивстві Якжиної. Саме він вказав місце, де поховали її тіло.