У Південному Судані зґвалтували і вбили близько десяти жінок-пасторів
  • Срд, 12/02/2014 - 22:53

Близько десяти жінок-пасторів і служительок Церкви зґвалтували і вбили минулого місяця, коли вони шукали притулку в церквs в південно-суданському місті Бор.

За інформацією «Christian Today», християнки, деякі з яких були похилого віку, втікали від повстанців, намагаючись сховатися в єпископальній церкві св. Андрія. Бойовики зґвалтували декількох з них, перш ніж розстріляти.

5 з убитих – Доркас Абуол Боун (72), Акут Маєм Яр (72), Табіта Акуанг (60), Мері Алек Акеч (70) та Марта Агок Мабіор (70) були пасторами. Убили також 72-річну Агель Мабіор.

За свідченням англіканського єпископа Бора Рубена Акурдіта Нгонга, жінки були з різних парафій єпархії. «Ми переживаємо все це з великим болем. Вони знищили більшість церков у єпархії», – розповів єпископ про дії бойовиків.

З початку нового розвитку конфлікту в Південному Судані 15 грудня минулого року, кілька церков розграбували, також парафію св. Франциска в Малакалі. В особливо катастрофічних умовах живуть мешканці північно-східних штатів Джонглей і Верхній Ніл.

За матеріалами: www.sedmitza.ru