У Школі святої Софії відбулися формаційні семінари для вчителів молодшої і старшої школи
  • Суб, 30/01/2016 - 14:36

Під час зимових канікул вчителі прослухали низку формаційних семінарів, які провели досвідчені педагоги католицьких шкіл та гімназії.

Зокрема для вчителів початкових класів та вихователів групи продовженого дня методист Школи святої Софії, п. Наталія Древняк-Сарабун, провела науково-практичний семінар на тему: «Розвиток мовлення для дітей молодшого шкільного віку». Серед запропонованих пропозицій актуальними було відзначено візуалізацію вивчених слів через їхні написи іноземними мовами на різних предметах, чи меблях.

п. Ірина Пєкна у співпраці з п. Наталею Грицик розповіли про роботу, яка ведеться, над програмою школи з англійської мови. Після чого передбачається розробка тестів для контролю виконання програми у заданий період.

Вчителі старшої школи ознайомилися з інтегрованими заняттями, які провела вчитель української мови та літератури, п. Леся Холявка, котра працювала за методиками «Лицем до дитини». Завдання школи, за її словами, розвинути в дітях любов до навчання.

Про індивідуальний підхід говорила п. Мирослава Риковська, завуч гімназії Шептицьких. п. Мирослава поділилася досвідом адміністративної роботи, цікавими розробками педагогів навчального закладу та методикою визначення рівня залишкових знань під час переходу з одного навчального закладу в інший.

Відтак для усіх педагогів школи п. Назар Дуда, працівник Катехитичної комісії при УКУ, провів захоплюючий, цікавий практичний тренінг: «Активні методи роботи з дітьми». Вчителі безпосередньо взяли участь у всіх ігрових, розвиваючих вправах, які можна застосувати у груповій роботі з дітьми.

На завершення, с. Георгія Припутницька, генеральний директор Школи святої Софії, провела для всіх вчителів школи роботу в групах, де кожен працював над темою: «Що таке спільнота». Відтак групова праця під назвою "Виконання домашнього завдання від Папи Франциска" зосередила спільноту педагогів над сімома ділами милосердя для душі та тіла. Завданням для вчителів було запропонувати, як під час навчально-виховного процесу дітей можна втілювати цю християнську поставу.

Після цього с. Георгія подякувала  педагогам школи за  проведену роботу. Спільною колядою, кутею, пампушками та солодощами завершилися натхненні робочі дні.