У Школі святої Софії відбувся завершальний семінар формаційного курсу для вчителів католицьких шкіл
  • Птн, 30/10/2015 - 15:54

Упродовж року для вчителів католицьких шкіл Львівської митрополії проведено формаційний курс, який складався з декількох семінарів, що проходили у різних навчальних закладах християнського спрямування м. Львова. Заключний семінар відбувся 28-29 жовтня у Школі святої Софії. Участь у заході взяли педагоги нашої школи та авторської школи «Тривіта».

Вчителі  прослухали пізнавальні, інформативно насичені, з елементами практичних застосувань лекції з наступних тем: «Елементи знань з економіки для учнів різних вікових груп»(представив п. Павло Гнус, директор ЗСШ № 68, вчитель економіки), «Групова робота на уроках для розвитку вербального контакту між учнями» (п. Наталя Древняк-Сарабун,методист програми «Лицем до дитини», вчитель Школисв. Софії),«Формування інформаційної компетентності. Криза дитячого читання та шляхи її подолання» (п. Дарія Біда, доцент кафедри природничо-математичних наук ЛОІППО).

Нестандартні інноваційні підходи, які були представлені на семінарі, гуртують команду класу, допомагають у навчанні та розвивають в дітях бажання взаємодопомоги, підтримки, солідарності. Приклад ефективного читання та мобільного навчання через здобуття інформації в мережі Інтернет п. Дарія розкрила, презентуючи багаторічний науково-популярний природничий журнал для дітей «Колосок». Усі матеріали журналу є не лише у друкованому вигляді, але й розміщені на сайті: www.kolosok.org.ua, що дає можливість скористатися ними широкому колу відвідувачів, як учнів і вчителів, так і батьків.

Також про столітню історію навчального закладу, де зараз знаходиться  Школа святої Софії, а відтак про започаткування нашої школи розповіла п. Наталія Древняк.

Завершення теми «Типи особистості та стилі навчання», яку вчителі Школи св. Софії почали вивчати у серпні цього року, провела п. Оксана Кочерган, засновник школи. За її словами, розпізнання типу особистості учня дозволяє індивідуально підібрати методику навчання та розвитку для кожної дитини.