У Ватикані оголосили мистецький конкурс на виготовлення стацій Хресної Дороги для виставки в Базиліці св. Петра
  • Срд, 10/01/2024 - 15:01

До уваги католицьких художників: Ватикан оголосив мистецький конкурс, у рамках якого ваші картини можуть бути виставлені всередині базиліки Святого Петра разом із роботами майстрів епохи Відродження Мікеланджело та Джан Лоренцо Берніні.

Переможець конкурсу отримає можливість розмістити оригінальний набір картин Хресної дороги для тимчасової виставки в базиліці під час Великого посту 2026 року та грошовий приз у розмірі 120 000 євро, інформує CNA.

Конкурс безкоштовний і відкритий для художників з будь-якої точки світу. Художники можуть вільно обирати стиль і техніку, але від них вимагається намалювати традиційні 14 станцій Хресної дороги.

Як взяти участь?

Щоб стати учасником, Ватикан просить кандидатів заповнити онлайн-форму заявки в період з 8 по 31 січня 2024 року.

Форма вимагатиме подання PDF-файлу, який містить не більше 10 попередніх оригінальних творів мистецтва, супроводжуваних короткими підписами та відповідною технічною інформацією.

Художникам також слід надіслати коротке резюме англійською або італійською мовою. Форма заявки буде доступна на офіційному сайті базиліки Святого Петра з 8 січня.

Відібрані кандидати отримають сповіщення про те, чи їх прийнято до Ватиканського мистецького конкурсу до 15 березня 2024 року.

Потім митців попросять надіслати оригінальний ескіз 12-ї стації «Ісус помирає на хресті» в рамці розміром 50x50 см, а також другий ескіз іншої стації Хресної дороги, яку вільно вибере художник.

Обидва ескізи необхідно доставити до Ватикану особисто або кур’єром до 15 липня 2024 року за такою адресою:

Fabric of St. Peter in the Vatican

Largo della Sagrestia, s.n.c.

00120 Vatican City

Подані ескізи будуть представлені на приватній виставці у Ватикані та оцінені комісією, призначеною «Фабрикою Святого Петра», офісом, відповідальним за збереження та обслуговування Базиліки Святого Петра. З детальною інформацією та правилами конкурсу можна ознайомитися тут.

Переможця буде оголошено 30 вересня 2024 року на веб-сайті базиліки Святого Петра.

Після отримання замовлення художник-переможець матиме більше року, щоб завершити 14 картин (кожна на полотні розміром 1,2 м на 1,2 м) Хресної дороги до 31 грудня 2025 року.

Картини переможців будуть тимчасово виставлені в базиліці Святого Петра на час літургійного періоду Великого посту, починаючи з 18 лютого 2026 року.