У Ватикані відзначать десяту річницю канонізації святого Івана Павла ІІ
  • Птн, 12/04/2024 - 15:17

Відповідаючи на прохання вірних, Декан Колегії кардиналів відслужить у базиліці Святого Петра Святу Месу, на яку запрошені всі бажаючі.

 

У суботу, 27 квітня 2024 р., в базиліці Святого Петра у Ватикані кардинал Джованні Баттіста Ре, Декан Колегії кардиналів, відслужить Святу Месу з нагоди десятої річники канонізації святого Івана Павла ІІ. Початок богопослужіння о 17:00 місцевого часу. Про це інформує Ватиканська фундація Івана Павла ІІ.

«Відзначення 10-ї річниці канонізації святого Івана Павла ІІ є відповіддю на бажання вірних, які хочуть висловити вдячність за дар його особи та служіння. З цієї причини святкування відкриті для всіх. Будь-хто може взяти участь у них, не потребуючи квитка для входу до базиліки», – повідомили Vatican News у фундації.

Церемонія канонізації святих Івана Павла II та Івана XXIII відбулася 27 квітня 2014 року на площі Святого Петра. Її здійснив Папа Франциск у присутності Папи-емерита Венедикта XVI. Процес беатифікації та канонізації Папи-поляка тривав загалом дев'ять років.