Ульф Екман з численними паломниками відвідає канонізацію шведської монахині в Римі
  • Суб, 04/06/2016 - 21:06

Недільна канонізація шведської монахині Чину сс. Бриґіток «притягнула» до Риму шведських конвертитів, які подібно до своєї святої землячки перейшли процес навернення з протестантизму в католицтво. Серед них і одного з найбільш знаних у Швеції християн – Ульфа Екмана.

Ульф Екман здобув велику популярність у Швеції і за її межами, будучи протестантським пастором, засновником міжнародної спільноти п’ятидесятників «Слово Життя». У 2014 році Ульф Екман і його дружина були прийняті в католицьку Церкву.

«З блаженною Марією Елізабетою Гесселблат пов’язує нас фігура св. Бриґіти. Властиво читання життєпису цієї святої шведки привело мене і мою дружину до католицької віри. Тоді, ми, ще будучи протестантами, ставили собі питання про Богородицю, Таїнства, заступництво святих, апостольську сукцесію, в часі читання життєпису св. Бриґіти ми відчули глибоку потребу доступитися Тіла і Крові Христової» - пригадує собі пан Екман, - «Наше навернення не сталося з переконання, що Католицька Церква є найдосконалішою, чи найкраще пристосованою до нашого часу. Просто ми зрозуміли, що це Церква до якої ми маємо приєднатися».

Протягом двох наступних років сім’я Екманів усе глибше пізнавала реалії Католицької Церкви по всьому світі, даючи свідчення про своє навернення. Ульф Екман не прагне стати дияконом чи священиком, він залишається духівником протестантським пасторам, як, подібно до нього, хочуть приєднатися до Католицької Церкви.