Уряд Британії не готовий назвати гоніння християн Сирії «геноцидом»
  • Срд, 28/10/2015 - 23:33

Британський уряд погодився розглянути як «геноцид» різанину і вигнання християн з Близького Сходу ісламськими терористами, але представники уряду заявили, що не хотіли б використовувати саме цей термін, передає 316NEWS з посиланням на catholicherald.co.uk.

Чиновник в міністерстві закордонних справ, баронеса Еналея, звертаючись до лордів, заявила, що уряд визнає: «переслідування окремих осіб і громад на основі релігійної ненависті, різниці в переконаннях або етнічної приналежності, призвели до найжахливішої гуманітарної кризи нашого часу».

Але вона також додала, що уряд не готовий поділяти точку зору Папи Франциска і назвати переслідування геноцидом: «... як і раніше продовжуємо роздумувати над цим».

Її заяви стали відповіддю лорду Елтону з Ліверпуля, який з іншими католиками вимагав від уряду рішучих кроків для виконання статті 18 із Загальної Декларації Прав Людини, яка гарантує свободу віросповідання і свободу совісті.

Лорд Елтон заявив, що вбивство християн в Сирії є «геноцидом, який не наважуються називати так».

Незважаючи на запевнення про міркування над термінологією опису того, що сталося від баронеси Еналеї, МЗС вже підтвердило, що уряд не має наміру використовувати термін «геноцид» для опису переслідування релігійних меншин бойовиками ІД. Прес-секретар заявив, що уряд не в змозі дати «повну оцінку ситуації» через труднощі, і замість цього вони зосередяться на запобіганні подальших звірств.