В Англії суддя-християнин звільнений з-за висловлювань про усиновлення геями
  • Птн, 18/03/2016 - 19:18

Річард Пейдж був відсторонений від посади судді після того, як у телепрограмі Бі-Бі-Сі висловився проти усиновлення дітей одностатевими «парами», повідомляє Telegraph.co.uk.

Юридичне Бюро проведення розслідувань підтвердило, що 68-річний батько трьох дітей, очолював Мэйдстоунский і Севенокский суди в Кенті, мировий суддя Річард Пейдж звільнений з посади окружного світового судді.

Співробітники Бюро заявили, що причиною відставки послужили висловлювання, зроблені ним на національному телебаченні.

Ця історія почалася ще в 2014 році, коли під час слухань по усиновленню Пейдж сказав, що дитині краще перебувати «з батьком і матір'ю, ніж з одностатевими «батьками». Тоді справа обмежився доганою за те, що суддя керувався своїми релігійними поглядами, а не доказами».

І ось його запросили на ток-шоу ВВС, де обговорювалося, витісняються сьогодні християни з суспільного життя чи ні, де Річард Пейдж знову висловив свою позицію в питанні усиновлення дітей одностатевими «батьками». І на цей раз його звільнили.

«Лорд-канцлер, Лорд-головний суддя знайшли, що висловлювання пана Пейджа на національному телебаченні засвідчують всіх мислячих людей в тому, що він налаштований проти і з упередженням ставиться до одностатевих усиновителям; вони прийшли до висновку, що це серйозне порушення, що ганьбить репутацію судді. Як результат р-н Пейдж був усунений від суддівства», – повідомив спікер Юридичного Бюро проведення розслідувань.

Але Річард Пейдж, як і раніше стоїть на своєму. «Як суддя, я повинен діяти, ґрунтуючись на доказах, – говорить він. – Але не знайдеться доказів, здатних переконати мене в тому, що відправити дитину до одностатевої «пари» також добре, як життя з мамою і татом, як це заповідано Богом і встановлено природою».
Він також підкреслив, що державна політика щодо усиновлення одностатевими парами є «соціальним експериментом над життями найбільш уразливих дітей».

Його адвокати з Християнського Юридичного Центру назвали рішення Бюро «безумством наших днів».
Андреа Вільямс, голова Християнського Юридичного Центру, заявила: «Лорд-канцлер усунув Річарда від суддівства нібито за "упередження" і за висловлювання у засобах масової інформації про те, що з ним сталося. Маски нового юридичного порядку скинуті – він вкрай жорстокий. Опоненти втрачають голоси, і якщо він все-таки зазвучить, то на того, хто насмілився висловитися, обрушується покарання.

Вигнання людей, подібних Річарду, суддів – це безумство наших днів. Він усе життя служив суспільству, його інтелектуальні здібності бездоганні. Він керується християнською вірою і глибоким співчуттям до людей».