В Естонії побільшало прихожан Української греко-католицької церкви
  • Втр, 21/04/2015 - 13:00

Прихожани естонських церков Московського патріархату переходять до Українській греко-католицькій церкви, подалі від кремлівської пропаганди.

Про це розповіла в коментарі кореспондентові Укрінформу голова Конгресу українців Естонії, заступник президента Світового Конгресу Українців по  Європі Віра Коник.

«На цьогорічному святі (Великодні – ред.) було помітно багато нових людей. З’ясувалося, що більшість з них дотепер відвідували Естонську православну церкву Московського патріархату. У зв’язку з тим, що Московський патріархат підтримує агресію Росії проти України, люди перестали туди ходити і знайшли дорогу до Української церкви (Української греко-католицької церкви Естонії)», - розповіла Віра Коник.

Крім того, вона розповіла, що цього річ на Великодню літургію в Талліні у Великдень зібралися віряни не лише зі столиці, а і з усіх куточків країни.

«Прийшли не лише українці, а й естонці та люди інших національностей», - додала вона.

Також голова Конгресу українців Естонії розповіла, що активісти культурно-просвітнього товариства «Стожари» організували у дворику церкви традиційні Великодні гаївки.