В Ємені зруйнували католицький храм
  • Втр, 22/09/2015 - 02:15

Церква Святого Сімейства в м.Адені, Ємен, була розграбована і підпалена невідомими озброєними людьми, які, на думку свідків, можуть належати до угрупування Аль-Каїди, коріння якої знаходиться саме в цьому регіоні.

Місяць тому портове місто, на півдні країни, було визволене силами, лояльними президенту Абдель Хаді Раббо Мансур, від повстанців, яке останні захопили в результаті конфлікту з Хуті. Днями прем'єр-міністр Халед Баха повернувся в Адену з делегацією з семи членів уряду, який знаходиться у вигнанні.

11 травня минулого року церква Непорочного Зачаття в Адені потрапила під обстріл, здійснений військово-повітряними силами Саудівської Аравії. Починаючи з травня того року церквою володіли повстанці Хуті.

До початку конфлікту, пасторську опіку над невеликою католицькою громадою здійснювали чотири індійські священники. В останні десятиліття, красномовною ознакою християнської присутності в Ємені була діяльність сестер Матері Терези, які в чотирьох різних містах почали благодійну діяльність на користь літніх людей, інвалідів та хворих.