В Китаї відкрито багато «Дверей милосердя»
  • Пон, 14/12/2015 - 21:00

Католицька спільнота Китаю у сопричасті з Вселенською Церквою і Папою Франциском інтенсивно переживає надзвичайне відкриття ювілейного Святого Року Милосердя.

У світлі Ювілейної Булли Misericordiae vultus, багато єпископів написали пастирське послання стосовно цього. Окремі спільноти активізували зусилля духовними паломництвами, участю в масових і молитовних зібраннях, а також пов’язану до теми милосердя  реальністю своєї громади. Програма також включає діла милосердя, рекомендовані Папою: відвідування хворих, літніх людей, інвалідів, сиротинців...

За даними, отриманими «Agenzia Fides», в більшості єпархій та церковних спільнотах пройшли  святкування початку Святого Року милосердя.

Понад 5000 віруючих єпархії Чжоу Цзі, в провінції Шаан Xi, взяло участь у відкритті ювілейного року, яке очолював єпископ Ву Цинь Цзин, 8 грудня, з відкриттям «дверей милосердя» собору. У тій же єпархії 12 і 13 грудня буде відкрито двері милосердя Храму Хреста та санктуарію, посвяченого Богородиці Китаю.

Подібна церемонія відбулася в багатьох інших єпархіях в Китаї, в тому числі єпархії Сан Юань, Вень Чжоу в провінції Чже Цзян, єпархії Чжен Чжоу в провінції Хе Нань, єпархії Чжань Цзян в провінції Гуанг Донг Чен Ду в провінції Си Чуан, Цзян Сі, і т.д.

Єпархія Хай Мен, в провінції Цзян Су, вибрала тему інкультурації як єпархіального святкування Року милосердя, поєднуючи надзвичайний Святий рік із святкуванням ювілею 200-річчя євангелізації в регіоні і  90-річчя утворення єпархії. Двері милосердя собору і  Маріїнського Храму буде відкрито 13 грудня.

У своєму пастирському посланні «Бог, багатий милосердям» (Еф. 2,4), Апостольський Адміністратор єпархії Ха Ер Бін наголосив на важливості «дивитись на обличчя Бога», і що «милосердя також є включенням», не забуваючи що «милосердя потребує покаяння за байдужість до слабших».