В Одесі відбудеться благодійний дитячий марафон «LaufWunder»
  • Срд, 22/05/2019 - 12:16

У суботу, 25 травня 2019 року, в Одесі проведуть марафон «LaufWunder», або «Дивовижний пробіг», в якому візьмуть участь діти та молодь від 4 до 19 років. Мета події - привернути увагу громадськості до потреб людей, а особливо дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, та зібрати необхідну суму для подальшого обслуговування цих людей в центрах Карітасу.

Варто зауважити, що всі кошти (зібрані під час марафону) будуть витрачені на забезпечення дитячого центру Карітасу в Одесі. Місце події: парк ім. Т. Шевченка (сцена біля стадіону Чорноморець (Ракушка)). Довжина забігу – 1 км. Початок о 10:00.

Вже 12 років поспіль YoungCaritas (Молодіжний Карітас), як частина Карітасу Австрії, проводить марафон «LaufWunder», або «Дивовижний пробіг». Цього року ця подія в Австрії присвячена допомозі дітям та сім’ям із числа кризових в Україні - це і малозабезпечені, і одинокі батьки, багатодітні, вимушені переселенці, діти учасників АТО або загиблих у війні, діти з хронічними захворюваннями тощо. Діти, які виховуються в таких сім’ях, зазвичай не мають належних умов та не отримують належного догляду, необхідного для їхнього розвитку та навчання. Вони часто стають жертвами цькування або насильства, «не встигають» в школі або не мають мотивації до навчання, їм бракує соціальних навичок.

Саме тому «Карітас Одеса УГКЦ» запрошує дітей та молодь віком 12-17 років приєднатися до марафону «LaufWunder», який водночас проходитиме в Австрії, аби підтримати роботу дитячого центру та забезпечити необхідною підтримкою тих дітей, які його відвідують.

Нагадаємо, що «Карітас Одеса УГКЦ» є частиною всеукраїнської мережі центрів для дітей та сімей, присутньої у 20 містах України, та вже понад 10 років працює із вразливими групами населення. За рік фонд обслуговує понад 70 дітей із вище перерахованих категорій в рамках дитячого центру, де діти мають можливість всебічно розвиватися – навчатися, спілкуватися та заводити нових друзів, працювати в команді, розвивати уяву та творчі здібності тощо.

Контактна особа: Світлана Колодчин - 096 454 18 96 ( caritasditiam@gmail.com).

Реєстрація для учасників забігу тут: https://forms.gle/F3Zk1uJgMU2HDEfd8.

Більше інформації тут:

caritas.odessa.ua

Довідка

Карітас України є членом конфедерації Caritas Internationalis – об’єднання понад 160 національних Карітасів, які допомагають щороку десяткам мільйонів потребуючих людей у майже 200 країнах світу. З часу заснування першого Карітасу у Німеччині у 1897 році і до сьогодні Карітас дослухається до людей у потребі і надає їм засоби, аби змінити їхнє життя на краще. Глибокі моральні і духовні принципи гідності, справедливості та солідарності лежать в основі діяльності Карітасу і сьогодні. Перші організації Карітасу в Україні з’явились у 1992 році. З того часу сотні тисяч потребуючих українців отримали матеріальну, соціальну, психологічну та юридичну допомогу. Майже 1000 працівників і волонтерів працюють на базі понад 20 регіональних організацій у 16 областях України.