В США проведуть тиждень присвячений життю, сім'ї та сексуальності
  • Чтв, 07/07/2016 - 14:05

«Любов, милосердя, життя. Відкрити серце подружжя»: така тема Тижня поінформованості про життя, сім'ю та сексуальність, організатором якої виступила Єпископська конференція Сполучених Штатів Америки. Щорічний захід в цьому році буде проходити з 24 по 30 липня під назвою «Славити і шанувати бачення Бога людської сексуальності».

«Вибір дати заходу, - пишуть американські єпископи, - нагадує про дві річниці. Перша з них - публікація енцикліки Humanae Vitae, підписаної Папою Павлом VI 25 липня 1968 року. У центрі документа - вчення Церкви про людську сексуальність, про подружню любов і про відповідальне батьківство». Друга річниця відноситься до свята святих Йоакима і Анни, батьків Пресвятої Діви Марії, яке припадає на 26 липня.

У кожній єпархії Сполучених Штатів Америки ця ініціатива буде проходити по-різному. Проте помісна єпископська конференція виступає з деякими пропозиціями і порадами: наприклад, здійснювати Святі Меси за сім'ї, за заручених, за тих які перебувають у шлюбі, які не можуть мати дітей, за медичних працівників.

Ще одним способом святкування Тижня життя і сім'ї можуть стати молитви радісних таємниць Святої Вервиці, в яких згадуються Благовіщення Пресвятій Діві Марії і Різдво Господа Ісуса Христа.

Наступним способом можуть стати - на єпархіальному та парафіяльному рівнях - спеціальні духовні вправи і конференції, під час яких авторитетні експерти висловляться з духовної та наукової точок зору на теми природного планування сім'ї.

Американські єпископи рекомендують взяти за основу для роздумів постинодальне апостольське умовляння Папи Франциска Amoris Laetitia про любов в сім'ї. У параграфі 222 стверджується, що «вірним шляхом у плануванні сім'ї є консенсусний діалог між подружжям, повага ритмів і гідності партнера (...). Потрібно просувати методи, засновані на 'природних циклах плідності'. Слід зазначити, що ці методи поважають тіла подружжя, заохочують ніжність між ними і сприяють вихованню справжньої свободи. Завжди потрібно підкреслювати, що діти є чудовим Божим даром, радістю для батьків і для Церкви; через них Господь оновлює наш світ».