В УГКЦ провели ще один тренінг, щоб творити у Церкві дружнє до культури глухих середовище
  • Втр, 29/12/2015 - 13:47

Задля вирішення конфліктів в середовищі спільнот глухих у ці вихідні у Львові відбувся додатковий тренінг. Інтенсивна праця протягом цілого дня виявила з одного боку великий потенціал і зацікавленість учасників, а з іншого боку велику потребу навчання. Цей передноворічний семінар доповнив тренінги з лідерства для глухих, які відбувалися протягом листопада-грудня місяця.

Заходи, організовані Відділом соціальних питань Патріаршої курії УГКЦ і Центром душпастирства осіб з вадами слуху «Надія» УГКЦ, впроваджують певну модель взаємодії з різними інституціями у самій Церкві. Формат тренінгів дозволив залучити максимальну кількість учасників (представників п’яти спільнот нечуючих), вірних нашої Церкви, залучаючи їх до активної праці і командної роботи, до виявлення власних здібностей.

Залучення до цієї праці різних структур Церкви, її навчальних інституцій, має свою ефективність у теперішніх умовах і на перспективу. Адаптація професійних компетенцій фахівців у різних ділянках: тренерів, психологів, священиків до специфіки праці з глухими, дозволяє витворювати широку площину дружнього до культури глухих середовища у Церкві, яке пізніше може поширитися і у суспільстві.