«Він мою голову олією намазує»...
  • Суб, 05/08/2023 - 18:23

Мушу зізнатися, що мені завжди було цікаво, що означає ця частина Псалма 22. Я думав, що «Він мою голову олією намазує» — це образна мова для Бога, щоб зберегти здоров’я псалмоспівця.
Я не знав цієї картини.
Намасти мою голову олією...

Вівці можуть застрягти головою в колючках і померти, намагаючись їх позбутися. Є жахливі маленькі мухи, які люблять мучити овець, відкладаючи їм у ніздрі яйця, які перетворюються на черв’яків і змушують їх битися головою об камінь, іноді навіть до смерті. Їхні вуха та очі також сприйнятливі до мучливих комах.

Тоді пастух намащує їм всю голову олією. Вони знаходять спокій. Ця олія утворює захисний бар'єр проти зла, яке намагається знищити овець.
Чи бувають у вас моменти душевного хвилювання? Тривожні думки знову і знову вторгаються у ваш розум? Ви б'єтеся головою об стіну, намагаючись їх зупинити?

Ви коли-небудь просили Бога намазати вам голову олією? У нього нескінченний запас! Його олія захищає і дозволяє вам спрямувати своє серце, розум і погляд на Нього сьогодні і завжди! В долині – спокій!
Нехай наш добрий Отець сьогодні намастить твою голову оливою, щоб чаша твоя переповнилася благословенням! Бог добрий і вірний!

(Скотт Лік)

Джерело: Дар Божий