Всесвітній День соціальної справедливості у Львові
  • Пон, 22/02/2016 - 12:52

З нагоди Всесвітнього Дня соціальної справедливості та Дня пам′яті Героїв Небесної Сотні у Львові пройшли різноманітні заходи. За ініціативи Комісії УГКЦ Справедливість і Мир та Громадської Молодіжної Організації «Українська Молодь Христові» відбулися нічні молодіжні чування у архикатедральному Соборі святого Юра.

Розпочавши із Вечірньої молитви, учасники чувань мали нагоду почути виступ заступника голови Комісії УГКЦ Справедливість і Мир о. Олега Луки «Про соціальну справедливість», спільно шукати шляхів взаємного порозуміння, солідарності та можливостей творити маленькими кроками велику справу християнської місії в суспільстві, яку біблійний Псалом 84 означує в можливості зустрічі «Милосердя і Вірності», єдності та розвитку «Справедливості і Миру».

Спільні молитви за участю семінаристів Львівської Духовної Семінарії Святого Духа, виконання музичних релігійних творів представниками Львівського УМХ, провід чувань отцем д-ром Олегом Кіндієм, професором філософії УКУ, та  активна участь умхівців  Романа Коваліва, Марічки Тракало та інших учасників чувань створило справжню духовну, а також просвітницьку програму цієї ночі.

Біблійні слова «Милосердя хочу а не жертви» стали лейтмотивом заходу, який послужив також своєрідним відгомоном чисельних заходів з нагоди «Року милосердя» у Вселенській Церкві. Студентська молодь посвідчила цим своє велике бажання залишатися небайдужою до викликів сьогодення у світлі чесноти «справедливості», черпати сили та надію у єдності, спільній молитві та подальшій ініціативній суспільній позиції.

Комісія УГКЦ Справедливість і Мир