Жорстокість мусульман в Нігері шокує
  • Срд, 21/01/2015 - 21:33

Християни Нігеру в шоці. Обурені карикатурами на Магомета у французькому виданні Charlie Hebdo мусульмани виливають свій гнів та агресію не невеличку християнську спільноту. Архиєпископ столиці Мішель Картатеґі підкреслює, що не може повірити у те, що це все насправді відбувається, бо стосунки християн з мусульманами завжди були добрими.

А тепер горять церкви. За збереження катедри міста Ніамей силам правопорядку довелось боротись із озлобленим натовпом протягом чотирьох годин. Мусульмани почали виловлювати людей і випитувати їх: «Ти Аллах Акбар чи Алилуя?» Наразі ординарій визнав, що навіть не знає, чого очікувати від мусульман надалі.

«12 з 14-ти церков осквернили і повністю знищили. Не залишилось нічого. Спалили все. Залишилась лише катедра, бо на моє прохання її оберігають сили безпеки. Але не знаю, як довго вдасться її утримувати. Буду домагатися від влади вжити всіх можливих засобів, щоб її оборонити, якби дійшло до чергового штурму. Катедра є символом, тому вони і хочуть її знищити. Ми досі в шоці, не розуміємо, як вони могли нам таке зробити. Все перетворилось на попіл і руїни. Щоб ви зрозуміли ступінь знищень, скажу вам, що єдиним предметом, який вдалось врятувати з тих 12-ти спустошених церков, є маленький хрестик. Він був на закрутці флакону із святими оліями. Лише цей малий хрест вдалось вигребти з попелу. Сьогодні зранку я взяв його із собою на зустріч з моїми священиками. Я поклав його серед нас, кажучи, що це все, що в нас залишилось. Він найцінніший. Ми всі мусимо до нього зараз звернутись, бо це все, що маємо» - сказав Архиєпископ Картатеґі.