Актор Дензел Вашингтон до випускників: «Поставте Бога понад усе»
  • Втр, 12/05/2015 - 16:59

Відомий актор Дензел Вашингтон нещодавно виступив перед випускниками Університету Діллард. «Перш за все,– сказав він, – Поставте. Бога. Понад усе!»

У своїй вступній промові перед випускниками в Новому Орлеані, Луїзіана, актор сказав: «У всьому, що ви робите, ставте Бога понад усе». Відповідаючи на гучні оплески, п. Вашингтон продовжив: «Усе, що я маю, дане мені з Божої ласки. Зрозумійте це. Це – дар», повідомляє Catholic Online.

Дензел Вашингтон став почесним доктором у виші Нового Орлеану. Він розповів історію свого життя 40 років тому. В той час його середній бал у школі становив 1,7; він сидів у салоні краси своєї матері, і одна жінка сказала йому «пророцтво».

Актор розповів, що та жінка сказала йому, що він «подорожуватиме світом і промовлятиме до мільйонів людей». Коли її слова здійснились, «найважливіше те, що мене захищали, мене скеровували, мене поправляли. Я зберіг Бога у моєму серці, і це тримало мене в покорі», - розповів він.

«Я не завжди тримався Його, однак Він завжди був поруч», – сказав п. Вашингтон. – «Тримайтесь Його у всьому, що робите».

У промові, що тривала близько 10 хвилин, Дензел Вашингтон закликав випускників не боятись ризикувати. Однак, щодо матеріальних речей, «після того, як вас повезуть в катафалку, вони вже не матимуть значення».

«Прошу вас, щоб сьогодні ввечір, як будете лягати спати, покладіть свої капці під ліжко», – сказав на завершення актор, – «щоб, коли прокинетесь вранці, вам довелось клякнути на коліна, щоб їх дістати. А коли клякатимете, скажіть: дякую. Дякую за благодать, дякую за милосердя, дякую за розуміння, дякую за розум, дякую за батьків, дякую за любов, дякую за доброту, дякую за смиренність, дякую за мир, дякую за добробут. Подякуйте наперед за те, що буде вашим».

«Істинне бажання в серці будь-чого доброго є Божим доказом для вас, даним наперед, щоб вказати, що воно вже ваше», – сказав він.

«Не прагніть просто заробити на життя, а прагніть зробити щось», – завершив актор.