Милосердя і солідарність

  • П'ятниця, Червень 21, 2024 - 11:16

    20 червня Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав взяв участь у церемонії нагородження лауреатів XVII Національного конкурсу «Благодійна Україна-2023» — «Благодійність на захисті України». Серед переможців — Благодійний фонд УГКЦ «Карітас України» та Релігійне товариство українців католиків «Свята Софія».

    Разом із Блаженнішим Святославом на подію прибули Мельбурнський єпарх владика Микола Бичок, який представляв широку українську громаду в Австралії та о. Любомир Яворський, патріарший економ.

  • Четвер, Червень 20, 2024 - 15:42

    У вівторок, 18 червня, у Києві відбулося засідання Міжконфесійної ради з питань військового капеланства при Міністерстві Оборони України. Під час засідання було обрано нового Голову ради. Ним став ординарій Харківсько-Запорізький єпископ Павло Гончарук.

  • Середа, Червень 19, 2024 - 23:37

    У суботу, 15 червня, у Полтаві під час Зʼїзду молоді Харківського екзархату відбувся круглий стіл «Їсти, щоб жити» VS «Жити, щоб їсти» в межах екопросвітницького проєкту «СпоЖити», який організовує Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ.

    Про це повідомили на сайті «ДивенСвіт».

  • Середа, Червень 19, 2024 - 23:26

    Українська Греко-Католицька Церква видала друком Послання Архиєрейського Синоду УГКЦ в Україні щодо війни та справедливого миру в контексті нових ідеологій «Рятуйте пригнобленого з руки гнобителя» (Єр. 22, 3) шістьма мовами: англійською, французькою, німецькою, італійською, польською та іспанською.

    Це видання, накладом 1 000 примірників, — відповідь на численні запити з усього світу на переклад послання, яке було прийняте на 96-й сесії Синоду, що відбувався 7–8 лютого 2024 року у Львові.

  • Середа, Червень 19, 2024 - 23:23

    Завершуючи середову зустріч з паломниками, Папа Франциск закликав не переставати молитися за мир, а також звернувся із закликом з нагоди Всесвітнього дня біженців, що відзначатиметься під егідою ООН.

     

  • Середа, Червень 19, 2024 - 23:21

    У контексті Року молитви та в рамках циклу роздумів про роль Святого Духа Папа Франциск представив збірку молитов, укладачем яких і є Святий Дух. Йдеться про Книгу Псалмів. У цьому контексті він згадав про видання «Новий Завіт і Псалми» українською мовою, що належало загиблому українському солдатові, яке йому передали і яке він зберігає на своєму робочому столі.

     

  • Понеділок, Червень 17, 2024 - 13:54

    Благодійна організація Італійської єпископської конференції третє літо поспіль долучається до організації літнього відпочинку для дітей з країни, охопленої війною. Цього року спільноти приймуть 700 дітей.

     

  • Субота, Червень 15, 2024 - 21:16

    У День захисту людей похилого віку Папа Франциск повторив через пост у соціальній мережі «X» свій постійний заклик протистояти «отруйній культурі відкидання».

     

    «Як же часто до літніх людей ставляться мов до непотребу, залишаючи їх напризволяще, що є справжньою прихованою евтаназією! Це наслідок тієї культури відкинення, яка завдає стільки шкоди нашому світові. Ми всі покликані протистояти цій отруйній культурі відкинення!»

  • Субота, Червень 15, 2024 - 14:18

    Перший в Україні громадський простір «Вибір» для військових, ветеранів та членів їх родин на базі Будинку офіцерів запрацював сьогодні, 13 червня, у Львові. Про це повідомляє Львівська обласна рада.

  • П'ятниця, Червень 14, 2024 - 13:50

    Церква Різдва святого Івана Хрестителя УГКЦ захована у дворах житлового масиву на окраїні Кропивницького. Охайний храм на великій зеленій ділянці — наче оаза, оточена квітами та молодими ялинами. Біля в’їзду замислено стоїть дівчинка років 12. «Це наша Вікторія, — пояснює парох о. Іван Третяк. — Її родина з Лимана. Деколи діти роблять тут „блокпост“ — зупиняють машини, просять показати документи. Бачите, які зараз ігри в дітей. Такі часи…».

  • Понеділок, Червень 10, 2024 - 09:53

    Під час недільної зустрічі з паломниками Папа Франциск привітав групу, що прибула з України, закликавши світ не забувати про страждання українського народу, а також висловив підтримку міжнародним зусиллям задля встановлення миру в Святій Землі та в Україні.

     

  • Середа, Червень 5, 2024 - 12:55

    Щороку церкви усього світу відзначають Відбувся Міжнародний день молитви за переслідуваних християн, яких налічуються більше ніж 340 мільйонів

    У 2021 році наглядова группа в США International Christian Concern заявила: “Перше, про що просять переслідувані християни, – це молитися за них”.

    День молитви – це час для того, щоб згадати в молитві усіх, хто розділяє нашу віру, але не має тієї свободи, яку маємо ми, пише poklik.media.

  • Середа, Червень 5, 2024 - 12:35

    Завершуючи середову зустріч з паломниками, Папа Франциск скерував думку до народів, які страждають від війн, згадуючи першою «мученицьку Україну».

     

  • Середа, Червень 5, 2024 - 11:18

    Папа Франциск здійснить новий символічний жест на місці, де десять років тому він посадив оливкове дерево разом з тодішніми президентами Ізраїлю та Палестини.

     

  • Вівторок, Червень 4, 2024 - 10:09

    Значна пожертва, яка нещодавно надійшла до Ватикану, уможливила здійснення чергового жесту солідарності з країною, що страждає від наслідків війни.

     

  • Понеділок, Червень 3, 2024 - 14:18

    Цієї суботи весь світ відзначав День захисту дитини. Дитина в Україні під час війни — особа, яку найбільше вражає жорстока воєнна дійсність. Вкотре запрошую всіх звернути увагу на дітей, про яких Папа Франциск говорить як про тих, хто не вміє усміхатися, у кого війна вкрала дитинство. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у 120-й тиждень повномасштабного вторгнення росії на територію мирної Української держави.

  • Середа, Травень 22, 2024 - 20:42

    21 травня 2024 року єпископи Постійного Синоду УГКЦ відвідали міську ратушу Мюнхена. Під час відвідин Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав був вписаний до Золотої книги міста. Цей акт символізує визнання значного внеску УГКЦ у життя Мюнхена та нерозривний зв’язок між Україною та Німеччиною, особливо в час війни.

  • Середа, Травень 22, 2024 - 12:20

    Звертаючись із відеопосланням до учасників конференції з нагоди 100-річчя Concilium Sinense, першого і єдиного Собору Китайської Католицької Церкви, Святіший Отець відзначив справжню синодальну подорож його учасників, які відкрили нові шляхи для Церкви в Китаї.

     

  • Середа, Травень 22, 2024 - 11:47

    Завершуючи середову зустріч з паломниками, Папа Франциск наголосив на потребі молитви за мир, закликаючи не забувати про народи, що страждають від війни, вказавши в першу чергу на мученицьку Україну.

     

  • Вівторок, Травень 21, 2024 - 08:46

    Запрошуємо до посиленої ЦІЛОДОБОВОЇ 40-годинної молитви на вервиці, яка є потужною.

    духовною зброєю для НАВЕРНЕННЯ ГРІШНИКІВ, МИРУ У СВІТІ, ЗАХИСТУ НАШИХ ВОЇНІВ ТА НАШОЇ ПЕРЕМОГИ у цій війні.

    Початок молитви у вівторок, день визначений для нашої Архиєпархії, як день молитви та посту у цьому намірі 21.05.2024 о 07:00 годині, закінчення у середу 22.05.2024 о 23:00 годині (за українським часом).

    Зараз як ніколи ми повинні об’єднатись в молитві, щоб допомогти нашим захисникам світла подолати темряву.

Сторінки