Андрій Юраш: «Візит Папи до України – найсильніший знак, що може покласти край цій страшній війні»
  • Пон, 08/08/2022 - 16:17

Після суботньої зустрічі з Папою Франциском Надзвичайний Посол України у Ватикані Андрій Юраш висловив сподівання на швидке оголошення візиту Папи до України. Дипломат повідомив, що приїзд понтифіка можливий ще у серпні.

У розмові з італійським телебаченням RАІ Юраш розповів: «Це дуже важливо, щоби Святіший Отець приїхав до нашої країни перед подорожжю до Казахстану у середині вересня, аби представити світовим релігійним очільникам власне свідчення про драматичну ситуацію в Україні після російського вторгнення».  

У Казахстані заплановано проведення VII Конгресу лідерів світових і традиційних релігій. 14 вересня має відбутися спільний молебень, запланована промова Папи та зустріч з окремими учасниками Конгресу. 

Щодо можливості приїзду Папи до України ще у серпні, Андрій Юраш відповів: «Маємо на це надію». 

«Це візит, що має не лише політичне і дипломатичне значення, а також релігійне та духовне. Візьмемося за гарантування безпеки на кожному рівні Папі та вірянам. З нашої сторони все готове до візиту», – зазначив посол, підкреслюючи: «Якщо Папа вранці вирішить, що приїде до нашої країни, ми готові його одразу прийняти», пише DEON.   

«Візит Папи до України – найсильніший знак, що можна покласти край цій страшній війні», – вважає Юраш.

Про деталі зустрічі з понтифіком Андрій Юраш розповів також в ефірі українського телеканалу Еспресо.

«У рамках спілкування, Папа в чергове зазначив, що він дуже близький до України й хоче підтвердити цю близькість відвідавши країну. Це бажання відтерміноване й визначається фізичними обставинами в яких є зараз Папа», – зауважив Юраш.

Надзвичайний і Повноважний Посол України у Ватикані також додав, що зараз Папа не може визначити дату візиту до України.

«У Папи обмежені можливості щодо його пересування. Саме зараз він не може визначити дату, коли зможе витримати фізичні навантаження, пов’язані з візитом до України. Коли ми говоримо про поїздку до України, то треба змінювати різні види транспорту, які будуть важкими для Папи. Він хоче завершити реабілітаційний процес, почути думку лікарів, які відзначать час і можливість його подорожі до України», – пояснив дипломат.

Нагадуємо, з грудня 2021 року Андрій Юраш призначений Надзвичайним та Повноважним послом України у Ватикані. У суботу, 6 серпня, Папа Франциск прийняв Юраша на аудієнції, під час якої було обговорено візит Святішого Отця до України.