Англія: поважний англіканський єпископ став католиком
  • Птн, 15/10/2021 - 16:04

Майкл Назір-Алі, один із провідних очільників Англіканської Церкви, прийняв католицьку віру. Як інформує «The Catholic Herald», ще цього місяця він має прийняти священичі свячення в ординаріаті для колишніх англікан. Однак, він не зможе стати єпископом, бо є одружений.

Назір-Алі походить з Пакистану. Його батько навернувся в англіканізм з мусульманства. В дитинстві відвідував католицьку школу в Карачі. Після завершення навчання в Кембриджському університеті став англіканським пастором і служив на парафіях в Карачі і Лахорі. У 1984 році став єпископом Райвінду, Пакистан. Тогочасний примас Англіканської спільноти перевів його до Великобританії, бо подальше служіння в Пакистані загрожувало його життю.

У 1994 році став єпископом Рочестеру і швидко став однією із найвизначніших постатей британського англіканізму. Впродовж 20 років вважався одним із головних кандидатів на посаду архиєпископа Кентерберійського.

Впродовж багатьох років був учасником офіційного діалогу з Католицькою Церквою. З огляду на своє походження, був головним експертом в питаннях ісламу. У 2009 році відмовився від єпископського служіння, щоб утворити в Оксфорді осередок поширення євангельської течії англіканізму та діалогу з іншими релігіями.

Назір-Алі є четвертим англіканським єпископом у Великобританії, котрий впродовж останніх двох років вирішив перейти до Католицької Церкви. Однак, його навернення вважається найбільш значимим і драматичним від 1994 року, коли католицьку віру прийняв англіканський єпископ Грехем Леонард. Існує припущення, що своїм служінням Назір-Алі зміцнить значення ординаріату для колишніх англікан.